Cinema i teatre

El documental del mes (en línia): El retorn, la vida després de l'ISIS

19/10/2021-02/11/2021

00:00

Gratuït

Com perdonar les persones que van ser manipulades per ISIS? La dura realitat d’un grup de dones atrapades pel seu passat ens fa fer-nos preguntes difícils.

Projecció en línia. Si el vols veure ompliu aquest formulari per rebre l'enllaç i el codi per accedir-hi.

  • Direcció: Alba Sotorra, 2021.
  • 88 min.
  • V.O.: àrab i anglès
  • Subtítols: català, castellà i anglès
  • No recomanat per a menors de 16 anys – especialment recomanat per al foment de la igualtat de gènere.

Sinopsi

L’accés exclusiu d’Alba Sotorra al camp d’al-Roj, al nord-est de Síria, ens mostra la dura realitat d’un grup de dones atrapades pel seu passat com a membres d’Estat Islàmic. Shamima Begum (Regne Unit) i Hoda Muthana (EUA) van marxar dels seus països manipulades per la propaganda terrorista i l’odi de les xarxes socials. Van ser demonitzades pels mitjans de comunicació i ara ningú no en vol saber res. El penediment sincer mereix una segona oportunitat? Es pot justificar que els països occidentals acceptin el retorn dels fills però rebutgin que les mares puguin tornar? La directora catalana s’esforça per comprendre els matisos d’una situació complexa i delicada.

El seguiment durant dos anys de la vida de la Shamima, la Hoda, la Hafida, la Nawal i la Kimberly ens posa en un lloc incòmode, però el seu testimoni ens fa entendre la crueltat, l’abús i la misogínia que han viscut. La sensibilitat de Sotorra per observar sense prejudicis posa en evidència la necessitat urgent d’establir un diàleg honest i empàtic entre cultures, religions, gèneres i cosmovisions diferents.

Per a més informació us podeu posar en contacte amb l'Ajuntament de Calafell (Ensenyament) per telèfon al 977 699 009 ext. 2474.

Cartell del documental "El retorn, la vida després de l'ISIS"