Cinema i teatre

El documental del mes (en línia): The letter

12/03/2021-26/03/2021

00:00

Gratuït

Projecció en línia. Si el voleu veure, a partir del dia 11 de març podeu omplir aquest formulari per rebre l'enllaç i el codi per accedir-hi.

  • Direcció: Maia Lekow i Christopher King, Kenya 2019
  • 82 min.
  • Anglès i suahili
  • Subtítols: català, castellà i anglès

Sinopsi

Què faries si acusessin a la teva àvia de bruixeria? Els temps de la Santa Inquisició queden aparentment lluny, però avui en dia, a Kènia, la realitat de les dones amb una sensibilitat especial és dramàtica i ens fa reviure el terror de l’Edat Mitjana.

El jove Karisa viatja de Mombasa als seus orígens rurals quan s’assabenta que la seva àvia està en perill. A través de les converses amb els seus familiars descobrim amb incredulitat que el seu oncle, fruit d’una combinació de superstició i interessos econòmics, és l’instigador de la terrible acusació. A la vegada, les seves ties intenten protegir l’àvia que ha d’aprendre a conviure amb el fantasma de l’assassinat rondant la seva humil casa. A Kènia, centenars d’ancians són acusats de bruixeria per tal de robar-los les terres.

Un retrat valent que posa en evidència com els valors de les comunitats rurals han estat trastornats pel colonialisme i la religió. Una història d’amor intergeneracional, en què el carisma d’en Karisa demostra com la resistència a l’avarícia és possible i on el cos fràgil de l’àvia amaga un poder femení indestructible.

Cartell del documental The letter