Cinema i teatre

El documental del mes (presencial): Arica

18/01/2022

19:30

Gratuït

Cal Bolavà

Av. de la Generalitat, 1-3
43820 Calafell

Una història d’investigació impactant sobre abocaments tòxics a Arica, Xile. Un jove docuactivista portarà una multinacional sueca als tribunals.

Projecció en Cal Bolavà.

  • Direcció: Lars Edman i William Johansson Kalén, 2020.
  • 95 min. Suècia, Xile, Bèlgica, Noruega i Regne Unit

  • V.O.: Castellà, suec i anglès

  • Subtítols: castellà i català

Sinopsi

Una història d’investigació impactant sobre l’abocament il·legal de residus tòxics a la ciutat xilena d’Arica. Bebès amb malformacions, càncers, avortaments no desitjats... les conseqüències van ser terribles per als habitants d’Arica, però ningú no vol assumir responsabilitats. Boliden, la multinacional sueca responsable dels fets, va amagar durant dècades el desastre. Lars Edman, un jove suec d’origen xilè, es va interessar pel cas el 2009 i la seva recerca acabarà portant la totpoderosa empresa als tribunals.

La mala fama de Boliden ve lluny. El desastre ecològic al parc natural de Doñana, que va contaminar el riu Guadiamar el 1998 i va trasbalsar la societat espanyola, es va produir per un vessament tòxic de la multinacional.

L’empresa sueca té recursos suficients per rentar la seva reputació, però l’escàndol d’Arica exigeix una reparació més profunda que una campanya de màrqueting. El govern suec pot desentendre’s de les demandes de les víctimes de l’abocament? La realitat és innegable, però el poder és capaç de tot per evitar d’assumir els costos d’indemnitzacions milionàries.

Per a més informació us podeu posar en contacte amb l'Ajuntament de Calafell (Ensenyament) per telèfon al 977 699 009 ext. 2474.

El documental del mes - Arica