Xalets i edificis moderns

Les parcel·lacions de l'eixample de la Platja i de Segur de Calafell van donar lloc a la proliferació de xalets. Alguns dels que es van construir a partir dels anys seixanta i posteriorment, han estat projectes d'arquitectes que han assolit un gran renombre, tant a nivell nacional com internacional.

Aquest és el cas de Juan Gumà Cuffí, arquitecte aragonès que el 1963 va dissenyar una casa a l'avinguda de França de Segur. Posteriorment aquest arquitecte fou destinat pel Ministerio de Educación y Ciencia a Terol, on va ser el responsable de la construcció de la ciutat escola del campus de la Universitat de Saragossa en aquesta ciutat.

El 1968, Lluís Cantallops Valeri dissenya un xalet al carrer Grècia, un any després de guanyar un premi FAD. Encara en actiu, la seva darrera obra és l'edifici de Biomedicina de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova a Lleida.

També el 1968, José Antonio Martínez Lapeña i Elies Torres Tur dissenyen un xalet a l'avinguda de França. Aquests autors, guanyadors entre altres, de tres premis FAD, han realitzat, posteriorment, obra pública i privada als Estats Units, Japó, Dinamarca, Alemanya, Itàlia, Xina i el Líban.

L'any 1969, Juan José Albors i José Luis Canosa projecten un xalet a la rambla Costa Daurada, seguint una estètica clarament racionalista, marcada per la manca d'ornamentació i les línies pures, heretat de Josep Lluís Sert. Posteriorment, Canosa, entre altres, serà el responsable de la remodelació del Jardí Botànic de Barcelona.

De l'any 1984 és el xalet dissenyat per Jordi Moliner Salinas, poc després d'acabar la carrera d'arquitecte. Posteriorment també obté, entre altres guardons, un premi FAD. Entre les seves obres destaca la remodelació de l'edifici de la Farga de l'Hospitalet de Llobregat.

L'edifici d'habitatges Marbore al carrer d'Andorra de Segur

Joan Bosch i Agustí va ser l'encarregat de projectar, l'any 1968, l'edifici d'habitatges Marbore al carrer d'Andorra de Segur. Havia treballat en l'edificació del barri de Montbau a Barcelona. Va ser un dels fundadors, l'any 1963, de la llibreria Les Voltes de Girona, per vendre només llibre català. Ell mateix en dissenyà la remodelació. Entre d'altres projectes, va dirigir la rehabilitació, el 1999, del teatre Zorrilla de Badalona.