15/06/2017

Acabades les feines de neteja de la zona cremada a la Muntanya del Comú

La natura fa el seu curs i ja comencen a rebrotar diverses espècies vegetals

Ja han acabat les feines de neteja i desbrossament de la zona de la Muntanya del Comú que va cremar-se en un incendi intencionat, l’agost de l’any passat. Aquests treballs s’han desenvolupat mitjançant el pla ocupacional Calafell Crea, que ha donat feina a quatre auxiliars forestals i un capataç.

Aquesta brigada ha continuat treballant en la neteja dels contraforts de la Muntanya del Comú i, en particular, en l’obertura d’una franja de protecció contra els incendis al perímetre de la urbanització Bellamar.

Les feines de desbrossament han estat realitzades per la Fundació Santa Teresa. El seu director general, José Carlos Eiriz, les tasques han consistit “a retirar tot el material cremat, però deixant-ne unes quantes unitats perquè no es malmeti l’ecosistema, sobretot la fauna que niua en aquest indret”. També s’ha buscat afavorir que la flora de la muntanya pugui rebrotar i, de fet, s’ha pogut comprovar com ho han fet exemplars d’espècies com el margalló o la llentiscla.

No hi haurà requalificació de zones cremades

L’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ha aprofitat una visita a la zona netejada per insistir en un missatge: “Que ningú tingui el més mínim dubte que aquí s’urbanitzarà res. La Muntanya del Comú és un parc, un pulmó verd que serà sempre això”. Ferré ha afegit que “aquesta actuació deixa claríssima la voluntat municipal de preservar aquest espai i de recuperar-lo. Ara, la natura ha de fer el seu curs, i que els arbres i les plantes brotin i tornin a créixer perquè el Comú torni a ser un gran pulmó verd”.