11/03/2019

Calafell acollirà un festival europeu dedicat a la cultura del Pacífic

El Pacific Islands Festival Europe se celebrarà la darrera setmana del mes de juliol

Calafell acollirà el proper mes de juliol el Pacific Islands Festival Europe (PIFE), un festival dedicat a la cultura de les illes del Pacífic que cada any se celebra a una ciutat europea. L’Ajuntament i els organitzadors, l’Aloha Pacific Society, han arribat a un acord per portar al municipi aquest esdeveniment, d’una setmana de duració, que prèviament ha passat per ciutats com Assen (Holanda) o Basilea (Suïssa).

Calafell aspira a donar una campanada turística que atregui milers de visitants, en la línia del Festival Rockabilly que, des de fa uns anys, se celebra al setembre. Un esdeveniment que aporti un programa cultural, atractiu per insòlit, i a la vegada activitat als sectors econòmics locals (hosteleria, restauració, comerç...).

Les dates ja estan confirmades. Serà del 22 al 29 de juliol i s’hi esperen visitants de diversos països, ja que el festival és el certamen europeu de referència dels aficionats a aquesta cultura.

El programa inclou cerimònies i festes tradicionals, regates al mar, exhibicions d’art popular, gastronomia i vestimenta, tallers de música i dansa, concerts de gran format... També hi haurà una gran desfilada inaugural, amb danses i rituals. En tots els casos, seran manifestacions pròpies de les cultures de les diferents illes i arxipèlags que formen la Polinèsia, la Micronèsia i la Melanèsia.

Segons els organitzadors, “el festival representa el sentiment i el trebgall per a mantenir viva la cultura i el folklore de cada illa. Reuneix tant a persones originàries de l’oceà Pacífic com a públic europeu. Molta gent viatja des de diversos llocs del món per rescatar i difondre aquestes tradicions”.