21/06/2017

Calafell fomenta la seguretat viària a les escoles

Activitat vinculada als Jocs Mediterranis Tarragona 2018

Calafell ha organitzat una activitat escolar per fomentar la seguretat viària entre els més petits, dins del projecte educatiu vinculat als Jocs Mediterranis Tarragona 2018. L’escola la Ginesta ha acollit aquesta jornada, que ha estat conduïda per agents de la Policia local, i en la qual han participat 211 alumnes.

Els alumnes de cicle mitjà i superior han rebut una formació teòrico-pràctica d'una hora de durada, per grups i segons nivells. Quatre agents de la Policia local els han fet passar una jornada divertida i enriquidora en coneixements. Els nens han escoltat amb molta curiositat i atenció les explicacions prèvies sobre seguretat vial i especialment, sobre mobilitat en bicicleta. A continuació, els agents han fet acompanyament  dels alumnes en la conducció dintre d'un circuit, expressament muntat per a l'ocasió a la pista del pati de l'escola.

L'agent responsable de l’activitat ha recalcat la importància de la formació, no solament pel que fa a la adquisició de coneixements sobre mobilitat segura per part dels nens i nenes, sinó també per la aportació de valors indispensables pel sa creixement de l'infant.

Tot l'equip educatiu ha valorat la professionalitat del agents, els continguts educatius, la coordinació de les diferents àrees municipals, però sobre tot l'entusiasme dels menuts, que ja han demanat repetir l'activitat el proper curs.

L'acte s'emmarcava dintre de la celebració de la Setmana sobre Rodes, seguint les línies del Projecte Educatiu engegat pel Departament d'Ensenyament, Universitat Rovira i Virgili  i Fundació Tarragona 2108, amb motiu de la celebració dels Jocs Mediterranis. L'acció ha estat a càrrec de la Policia Local de Calafell amb col.laboració amb la Regidoria d'Ensenyament, i coordinada per l'agent dinamitzadora dels Jocs a la seu de Calafell.