22/04/2017

El govern de Calafell anuncia un "Pla de Barris" per al nucli de la Platja

I que l'endeutament municipal se situarà en el 75% enguany mateix, quan era l'objectiu per al final del mandat

El govern de l’Ajuntament de Calafell ha anunciat un projecte de renovació de serveis i carrers al nucli de la Platja, que inclourà polítiques d’integració social i de dinamització econòmica. L’anunci s’ha fet en el ple sobre l’estat del municipi que s’ha fet per primer cop a Calafell, aquest divendres, 21 d’abril.

Aquest projecte serà presentat a les convocatòries de subvenció que hi hagi per a la renovació integral de nuclis urbans i similars. Segons ha indicat l’alcalde, Ramon Ferré, “sembla que la Generalitat podria fer l’any vinent una convocatòria de la Llei de Barris. Però també podem presentar el projecte a altres subvencions com el DUSI, del govern central, o a altres que puguin sortir”.

Ferré ha afegit que “això no vol dir que no s’inverteixi en altres barris, tot el contrari, amb totes les fonts de finançament que sigui possible, també pròpies. Només que per demanar subvencions hem de presentar projectes que puguin sumar molts punts en la convocatòria”.

L’àmbit d’aquesta actuació seria el comprés entre el carrer Sant Pere i la Carrerada d’En Ralet. En aquest sector es produeix una important desertització comercial, un deteriorament dels espais públics, un envelliment del parc d’habitatges i una forta presència de població immigrant. Són problemàtiques precisament previstes en tota mena de subvencions per a la renovació urbana.

En el ple també s’ha anunciat que l’endeutament municipal se situarà enguany mateix en el 75%, objectiu que el govern tenia previst assolir cap al final del mandat. L’endeutament era del 88% el juny del 2015 i actualment és en el 82%.