07/09/2016

Helena Rotés pronunciarà la glossa de la Diada Nacional a Calafell

  Actes el dia 10 i 11, al Castell i a la plaça Països Catalans  

 

Helena Rotés pronunciarà la glossa de la Diada Nacional a Calafell, en el tradicional acte que se celebra la nit abans al Castell de la Santa Creu. Rotés és professora d’Història de l’Art i especialista en la figura de l’escriptor i editor Carlos Barral. Manté una intensa vinculació amb Calafell i amb els seus projectes culturals: per exemple, recentment ha participat com a guionista en el documental “Carlos Barral, el temps de les paraules”, del director calafellenc Jordi Nin.

 

L’acte del Castell se celebrarà el 10 de setembre, a partir de les 19.30 hores. A més de la glossa, hi haurà una intervenció de l’alcalde, Ramon Ferré. I el Trio Bonanova oferirà una actuació musical, amb un programa d’àries i duets d’òpera, sarsuela i cançó catalana. El concert tancarà el cicle Sonaestiu 2016, que inclou les Nits al Castell i el Festival de Música del Baix Penedès.

 

El Trio Bonanova està format per la soprano M. Teresa Vert, el tenor Carlos Cremades i el pianista Joan Manau. Són un grup reconegut que té presència a diferents escenaris del país, entre ells el del Gran Teatre del Liceu.

 

L’acte acabarà amb el Cant dels Segadors, l’himne nacional de Catalunya.

 

L’ofrena floral

 

De la seva banda, l’Onze de Setembre tindrà lloc l’ofrena floral al Monument als Presidents de la Generalitat, a la plaça dels Països Catalans. L’ofrena començarà a les 10 del matí, una hora abans del que era habitual en anys anteriors, per evitar en el possible la calor.

 

En acabar l’acte, la Coral infantil Llebeig interpretarà el Cant dels Segadors. Tot seguit, hi haurà una exhibició del Bot Salvavides de Calafell i una ballada de sardanes.