08/06/2017

L'Ajuntament amortitza crèdits i aconsegueix reduir l'endeutament al 75%

Permetrà concertar crèdits per inversions sense haver de demanar autorització

El ple de l’Ajuntament de Calafell d’aquest 5 de juny ha aprovat destinar part del romanent econòmic de l’any passat a amortitzar anticipadament crèdits que tenia subscrits. Amb aquesta decisió, l’endeutament municipal queda situat en el 75%. Això vol dir que l’objectiu que l’Ajuntament volia assolir a finals d’aquest mandat, el juny de 2019, s’ha aconseguit ja a la meitat de la legislatura.

En concret, del resultat econòmic de 2016 es destinaran 130.637,92 euros a amortitzar dos préstecs concertats amb l’Institut de Crèdit Oficial (ICO). Al principi d’aquest mandat (juny de 2015), l’endeutament estava situat en el 88%. A 31 de desembre de 2016, havia baixat fins al 82%. Ara quedarà stiuat en el 75%.

Segons ha explicat Adrià Seras, el tinent d’alcalde de Serveis Econòmics, “deure menys als bancs sempre és una bona notícia, però haver deixat l’endeutament en el 75% ens dóna unes possibilitats de finançament sense traves”. Seras ha precisat que “amb aquest percentatge, podem demanar crèdits sense demanar autorització, només comunicant-ho. I això ho aprofitarem per finançar noves inversions al municipi”.