04/05/2017

Altres acords del ple municipal del 2 de maig de 2017

I les valoracions dels grups polítics municipals

El ple ha aprovat una moció conjunta de CiU, la CUP i ERC de suport a l’Assemblea Nacional Catalana i contra la retirada d’estelades hissades a espais públics i mobiliari urbà. Entre altres mesures, la proposta aprovada insta l’Ajuntament a no usar recursos municipals, ni humans, ni econòmics, ni materials, per retirar estelades de la via pública. La moció s’ha aprovat amb 12 vots a favor (CiU, CUP, ERC, UAM i regidor no adscrit) i 8 en contra (PSC, PP i Ciutadans).

El ple ha aprovat per unanimitat una moció del grup municipal de la CUP que proposava l’adhesió de Calafell a la Xarxa de Municipis LGTBI. La Xarxa té la missió de fomentar que els pobles i ciutats de Catalunya impulsin polítiques públiques adreçades a avançar en el respecte i reconeixement de les divereses identitats i expressions de gènere, així com de les diverses orientacions afectives i sexuals, lluitant obertament contra la LGTBIfògia, tot coordinant-se per assolir aquests objectius d’una manera col·laborativa i eficient.

El ple ha aprovat les subvencions a les carrosses i comparses participants en el Carnaval Xurigué de Calafell 2017. Els ajuts han recaigut en un total de 67 grups, entre comparses i carrosses. Han rebut 200, 400 o 600 euros, segons si van participar en una, dues o tres de les rues celebrades. L’import total és de 30.600 euros.

El ple ha aprovat la cessió d’un petit terreny a l’avinguda de Santa Maria de Montserrat, a l’associació de propietaris del sector 5A de Segur de Dalt. En aquest solar, l’associació hi instal·larà un mòdul prefabricat, destinat a finalitats administratives i burocràtiques pròpies de l’entitat. També s’ha aprovat cedir una petita caseta al Mas d’En Vives a la societat de caçadors de Calafell.

El ple ha donat llum verda a un conveni urbanístic entre l’Ajuntament i la propietat d’un sector de Bellamar Nord. Aquest acord intenta acoblar la sentència judicial que han obtingut els propietaris, que els permet construir segons el planejament de 1989, en comptes de les vigents des de 2011. L’edificació segons els paràmetres de 1989 tindria un impacte ambiental i visual molt més fort que amb el pla de 2011, més restrictiu, ja que ocupava tota la carena de la muntanya de Bellamar. L’entesa assolida, a falta d’altres alternatives o d’una indemnització altíssima, concentra l’edificabilitat a la part baixa de la muntanya, de forma que l’impacte serà menor.

 

Les valoracions dels grups municipals

Les valoracions que els diferents grups polítics municipals fan al final de la sessió poden veure's, íntegrament, clicant aquí. Cal anar al minut 3:38:00. Els grups que no hi apareixen és perquè han declinat aquesta possibilitat.

 

Més informació