Calafell aprova el conveni per implantar la plataforma de participació electrònica "Decidim"

02/08/2017

El ple de l’Ajuntament de Calafell d’aquest 1 d’agost ha aprovat el conveni pel qual s’implantarà al municipi la plataforma de participació electrònica “Decidim”. El conveni se signarà amb el consorci Localret i amb l’Ajuntament de Barcelona, consistori que ha creat aquesta eina participativa i que diversos municipis, com Vilanova i la Geltrú o sis de l’àrea metropolitana, comencen a compartir.

La plataforma “Decidim” permet fer processos participatius i votacions ciutadanes amb gran dinamisme i interacció. Aqueta eina no substitueix cap organisme o mecanisme ja existent o els que Calafell està en procés de crear a través d’un reglament de participació ciutadana, sinó que els complementa i reforça. Segons l’alcalde de Calafell, Ramon Ferré,  “amb ‘Decidim’ obrim nous canals de participació, a l’abast de qualsevol persona amb gran facilitat, i amb moltíssima agilitat”.

En el ple, Ferré ha recordat que “serem el primer municipi de la demarcació de Tarragona que usarà aquesta plataforma i, per tant, en serem pioners”.

Amb total garantia

Pel fet d’adherir-se a aquesta plataforma l’Ajuntament de Calafell es compromet a seguir un codi ètic i de garanties democràtiques en relació als processos participatius que es facin usant-la. Per exemple s’ha d’assegurar la traçabilitat de totes les propostes, debats i resolucions perquè no hi ha suplantacions d’identitat de persones físiques o jurídiques i els processos no puguin ser manipulats, però a la vegada també es garantirà la confidencialitat de les dades de qui hi participi.

També s’haurà de garantir la igualtat d’oportunitats per participar a tothom, a la vegada que totes les propostes tindran el mateix punt de partida i hauran de ser igual de visibles i discutibles.

L’acord s’ha aprovat amb 14 vots a favor (PSC, CUP, PP, UAM, ERC i regidor no adscrit) i 7 abstencions (CiU i Ciutadans)
.