Clam unànime i unitari del territori per demanar la implicació de l'estat en el finançament dels Jocs Mediterranis

24/08/2015

L’alcalde de Tarragona i president del Comitè Organitzador dels Jocs Mediterranis 2017, Josep Fèlix Ballesteros, i els alcaldes de les seus i representants de les diputacions de Barcelona i Tarragona, els consells comarcals del Tarragonès i Baix Camp i la Cambra de Comerç de Tarragona han signat el manifest territorial a favor dels Jocs perquè el govern de l’Estat inclogui als pressupostos generals de l’any vinent una partida específica per als Jocs Mediterranis.

Calafell, com a subseu de la competició de futbol, ha participat en aquest acte unitari. En nom de l’Ajuntament ha signat el manifest la tinent d’alcalde de Qualitat de Vida, Helena Rubio. “Aquest és un acte reivindicatiu de tots els municipis i institucions perquè l’Estat revisi el seu pressupost i l’any vinent pugui haver-hi una partida econòmica per als Jocs”, ha dit Rubio.

L’alcalde Josep Fèlix Ballesteros ha explicat que “aquesta trobada es produeix en una setmana clau pels Jocs, el debat parlamentari dels pressupostos generals i la reunió a Pescara del Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis i l’acte i la signatura del manifest demostra que som un territori ben travat, motivat i estructurat que té clars els seus objectius i compromisos”.

Ballesteros ha agraït el suport institucional i “la transversalitat del compromís de tots els ajuntaments seu i les diputacions que es manté, tot i els darrers canvis de governs, i que demostra que els Jocs Mediterranis són un projecte de territori que té clars els seus objectius i compromisos”.

El delegat de la Generalitat, Quim Nin, ha manifestat: “La feina ben feta fins ara demostra que el país té capacitat per organitzar grans esdeveniments i que la Generalitat manté el seu compromís institucional que ja s’ha demostrat amb fets com l’aportació econòmica que ja s’ha licitat”. I ha afegit: “Què no entén l’Estat de les tres paraules: Jocs? Esportius? O Mediterranis?”.

El vice-president de la Diputació de Tarragona, Josep Maria Cruset, ha manifestat “el suport total de la Diputació als Jocs Mediterranis i ha destacat la voluntat de garantir que es faci amb tota contundència”. Cruset ha explicat que “la presència de la Diputació des de l'inici acredita que és un projecte de tot el territori amb una voluntat transversal, no només política, sinó també institucional”.

Per la seva banda, el delegat d’Esports de la Diputació de Barcelona, Josep Salom, ha manifestat “el suport explícit als Jocs Mediterranis amb la clara vocació de col·laborar en allò que és bo pel país i pel territori i ha afegit que en un moment com aquest la unió fa la força".

 

Més informació