Comunicat de l’Ajuntament sobre l’aparició de traces de legionel·la al pavelló Joan Ortoll

08/01/2016

Davant de l'alarma social que s'està generant per desconeixement i per falses informacions respecte la detecció de legionel·la en els vestidors del teatre Joan Colet i els vestidors del pavelló Joan Ortoll, l’Ajuntament vol informar no hi ha cap mena de perill de contagi, ni risc per la salut de ningú.

Certament, es van fer unes anàlisis periòdiques durant el mes de desembre, que van donar un índex molt baix de legionel·la. Aquesta quantitat no suposa cap perill per a la salut de cap persona, però per elemental precaució es van activar els tractaments i protocols oportuns que s'han dut a terme durant les festes de Nadal.

En el seu moment, es va informar a tots els grups polítics municipals, com es fa en altres equipaments quan es produeixen situacions similars. No s'ha informat ningú més perquè el risc de contagi és nul i, per tant, no calia crear alarmisme infundat. En cas contrari, s'hauria informat a tothom!

Tot i això, per major seguretat, hem tancat la zona afectada de dutxes i instal·lacions d'aigua, que no són la totalitat del pavelló. A la resta no s'ha detectat cap mena de presència de legionel·la. Per tant, tampoc hi ha cap mena de risc.

Per a assegurar-nos que no resta cap traça de legionel·la a la instal·lació, dilluns vinent es farà una nova analítica, de la qual en tindrem resultats en 11 dies més. Mentrestant, les dutxes d'aquesta zona restaran tancades.

No és el primer cop que es detecten traces de legionel·la en una instal·lació municipal i sempre s'ha actuat d'igual manera. Però, donat els darrers casos que s'han fet públics en els mitjans de comunicació, que han provocat una certa alarma social, hem volgut ser més previsors del què és habitual i assegurar el risc zero.

Per tant, preguem paciència durant aquests dies i assegurem que no hi ha cap mena de risc en l'ús de la resta de la instal·lació esportiva. La setmana vinent, a petició de la junta directiva del Club Patí Calafell, usuari principal del pavelló, organitzarem una reunió informativa per tal d'esvaïr dubtes i donar la màxima informació al respecte, tot i que, repetim, no hi ha cap mena de perill.