Dos policies locals salven un esportista a la platja tot usant un desfibril·lador

24/07/2015

Dos agents de la Policia Local de Calafell han salvat la vida a un esportista que s'havia desplomat al Passeig Marítim. El corredor, que estava allotjat a un càmping de Sant Salvador, practicava footing i va desmaiar-se problablement a causa de la calor i de l'esforç físic. Els policies van usar un dels desfibril·ldors recentment instal·lats pel municipi, concretament el de la zona la Confraria de Pescadors, per mantenir l'home amb vida fins a l'arribada dels serveis d'emergències.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Maria Triadó, ha felicitat els dos agents que van salvar l'esportista i ha destacat la preparació dels membres de la Policia Local per auxiliar qualsevol persona que té un problema. Triadó també ha subratllat l'avantatge que significa disposar de desfibril·ladors a l'aire lliure, uns equips d'ús molt senzill que permeten actuar d'immediat davant d'una aturada cardíaca.

L'actuació immediata és un factor clau per tenir més possibilitats de sobreviure. Les aturades cardíaques són una de les primeres causes de mortalitat a Catalnya, amb més de 3.500 casos a Catalunya cada any. Un 30% dels afectats per infart agut de miocardi mor abans de ser atès en un hospital. Si la intervenció amb un desfibril·lador es produeix al primer minut, la recuperació del ritme cardíac és del 90 % i, cada minut que passa, les possibilitats de sobreviure es redueixen entre un 7 i un 10 per cent. Per tant, és molt important poder actuar immediatament amb un desfibril·lador a l’abast.