24/03/2006

El ple aprova l'agenda 21 per unanimitat

El document aprovat avui s’anomena Pla Estratègic per a la Sostenibilitat de Calafell, i marca les actuacions que es duran a terme al municipi des del punt de vista de la sostenibilitat. L’elaboració del document és fruit, principalment, de les jornades de debat amb la ciutadania de Calafell, que es van fer en el transcurs de l’any passat i que van tractar sobre el model territorial, el nivell de renda, els recursos ambientals, i la situació social del municipi. L’alcalde de Calafell, Joan Olivella, ha afirmat que “aquest document és una carta de navegació per a la futura revisió del Pla General del municipi”, i ha agraït a tots els grups la seva col.laboració per arribar a un document de consens. De fet, tots els grups municipals han coincidit a valorar satisfactòriament la presentació d’aquest document.

L’AJUNTAMENT DE CALAFELL APROVA PER UNANIMITAT L’AGENDA 21
El document servirà de referència per a la revisió del Pla General d’Ordenació Urbanística

Calafell, 24 de març.- L’Ajuntament de Calafell ha aprovat avui, en una sessió plenària extraordinària, l’Agenda 21 del municipi. Tots els grups municipals han votat favorablement el document concloent, que ha de servir de marc de referència per a la futura revisió del Pla General d’Ordenació Urbanística (PGO).
El document aprovat avui s’anomena Pla Estratègic per a la Sostenibilitat de Calafell, i marca les actuacions que es duran a terme al municipi des del punt de vista de la sostenibilitat. L’elaboració del document és fruit, principalment, de les jornades de debat amb la ciutadania de Calafell, que es van fer en el transcurs de l’any passat i que van tractar sobre el model territorial, el nivell de renda, els recursos ambientals, i la situació social del municipi.
L’alcalde de Calafell, Joan Olivella, ha afirmat que “aquest document és una carta de navegació per a la futura revisió del Pla General del municipi”, i ha agraït a tots els grups la seva col.laboració per arribar a un document de consens. De fet, tots els grups municipals han coincidit a valorar satisfactòriament la presentació d’aquest document.
El portaveu de CiU, Joan M. Triadó, ha recordat que “no hi ha cap llei municipal que obligui a fer un Pla Estratègic”, per la qual cosa ha afirmat que “en el moment en què l’equip de govern presenta un document com aquest és perquè se’l fa seu i pren el compromís de tirar-lo endavant”. També Miquel Roso, com a portaveu de l’ADMC, ha dit que “avui és un dia important perquè aquest document és el resultat de moltes hores de treball, i en el moment que s’aprova en el ple esdevé evidentment un compromís per a l’equip de govern”.
Pel que fa als grups de l’oposició, el portaveu del grup municipal socialista, Jordi Sànchez, ha demanat que “sigui veritablement un compromís polític”, i ha afirmat que “és un instrument no només de planificació del territori, sinó també d’integració de les polítiques ambientals”. Així mateix, el portaveu del PP, Jordi Alcaraz, ha afirmat també que la presentació d’aquest document “és un motiu de satisfacció”, i ha indicat que “ha de ser inspirador per a tots els grups municipals i governs de l’Ajuntament per a la renovació del Pla General”. El portaveu d’ERC no ha pogut assitir a la sessió plenària per motius personals.
El “Pla Estratègic per a la Sostenibilitat de Calafell” s’estructura en sis documents: 1/ Diagnosi Estratègic de Sostenibilitat, que és una radiografia del municipi; 2/ Pla d’acció local cap a la Sostenibilitat, que marca les accions que s’han de dur a terme; 3/ Diagnosi de Síntesi; 4/ Participació Ciutadana, que explica les accions que s’han dut a terme durant el procés; 5/ Criteris per a l’ordenació i regulació d’usos del sòl no urbanitzable; i 6/ Pla de Seguiment: proposta organitzativa i sistema d’indicadors, que esbossa un pla per al futur.
Entre les propostes d’aquest document hi ha la creació d’un Consell de Seguiment de la Sostenibilitat, així com la creació d’una regidoria de Medi Ambient, disposar de casals o centres cívics, que l’equip de govern ja està dissenyant per tal d’ubicar-ne un al poble, un altre a la platja, a l'antic Cinema Iris, i un tercer a Segur de Calafell, o la construcció d’un segon Centre d’Assistència Primària a Segur de Calafell.
A més, l’equip de govern també ha dut a terme algunes propostes que van fer els ciutadans en el transcurs dels debats, com la creació de la borsa del voluntariat, o la posada en marxa de nous canals de comunicació amb els ciutadans, a més de la creació del Consell amb l’alcalde.
Aquest document serà presentat properament en un acte públic a la ciutadania de Calafell.