El president de la Diputació llegirà el pregó de la Festa Major de la Santa Creu

09/07/2010

Festa Major de la Santa Creu CalafellEl president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, serà l'encarregat de llegir el pregó de la Festa Major de la Santa Creu de Calafell. Serà el dijous, 15 de juliol, a les vuit del vespre. I un altre dels plats forts de la Festa Major de las Santa Creu arribarà poc abans, amb la presentació del llibre 'Balls i danses de les comarques de Tarragona, volum IV, Tarragonès i Baix Penedès', a càrrec de l’autor, Josep Bargalló Badia, que inclou el Ball de Faixes de Calafell. Tot seguit a les 8 vespre tindrà lloc el pregó de Festa Major. De nit, gran Castell de Focs d'Artifici i posterior ball de Festa Major.

Una festa major que no deixa de ser una tradició, una tradició que ha evolucionat al llarg dels anys des del seus orígens, on era un respir per als treballadors del camp que es reunien i organitzaven la festa, fins al dia d’avui, que la festa és organitzada per l’Ajuntament, amb la col·laboració de les entitats i veïns del poble.

La tinent d’alcalde i regidora de Cultura i Ensenyament i també regidora del Barri del Poble de Calafell, Mª Teresa Cumplido, destaca que "malgrat els pressupostos seguim amb les mateixes activitats de sempre, com el bany d’escuma, els castells, el ball de festa major, la pujada al castell o els gegants". La regidora ha agraït "la participació de les entitats i dels veïns del municipi".

La regidora del Barri del Poble anima els veïns a viure i conviure amb il·lusió la festa. "Que surtin i participin de les diverses activitats i gaudeixin de la remodelada plaça Catalunya". Cumplido ha continuat dient: "Demano a la gent del poble que facin d'amfitrions a la resta de ciutadans del municipi" i encoratja a tots els ciutadans i residents del municipi a desplaçar-se al poble per gaudir de la festa.

(Podeu consultar la programació en aquesta web).