El sofà de l’alcalde de Calafell estrena horaris de tarda

01/06/2017

El sofà que l’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, treu periòdicament al carrer per atendre les preguntes i les queixes de la ciutadania, estrena aquest divendres horaris de tarda. Serà de 17 a 19 hores a la plaça de Catalunya, al nucli antic.

Fins ara, totes les sessions han estat matinals, de 10 a 12 hores i en algun cas puntual d’11 a 13 hores. “Però es tracta d’arribar al màxim nombre possible de persones, i igual que fem un circuit rotatori pels nuclis i urbanitzacions del municipi, o busquem llocs de gran concurrència, també volem diversificar els horaris”, explica Ferré.

L’alcalde ha aprofitat per tornar a defensar aquest format de proximitat amb la ciutadania, que ja va usar en la seva campanya electoral i que ara porta prop de dos anys de “funcionament oficial”. Segons Ferré, “en dues hores, puc atendre tranquil·lament més de 20 persones. Si han de demanar hora per veure’m a l’Ajuntament, haurien d’esperar força”.

L’alcalde també ha recordat l’eficàcia del sofà. El 60% de les demandes que els ciutadans fan quan seuen al sofà han quedat solucionades. A més, hi ha un 25% que es troben en tràmit i que corresponen a neteja de parcel·les, reparació de voreres i casos diversos molt concrets. El 15% restant són qüestions de difícil execució a curt termini: és el cas de la creació de carrils bici, els excrements dels gossos, la instal·lació de fibra òptica o solucions per a l’ocupació il·legal d’habitatges.

Segons explica Ferré, “la gràcia d’aquest format no és tant la facilitat per contactar directament amb l’alcalde, com el seguiment que es fa després dels temes plantejats en les trobades”. Per tant, afegeix, “el sofà no és una activitat de cara a la galeria, sinó una fórmula molt vàlida per agilitar les coses”.