El sofà de l’alcalde de Calafell resol la major part de les demandes que hi fan els ciutadans

14/02/2017

425 ciutadans han passat ja pel sofà de l’alcalde de Calafell, Ramon Ferré. Aquest format de participació acaba de començar la seva quarta tanda, que es prolongarà fins al mes de juny. Les trobades, que s’assemblen al televisiu “Chester”, tenen una periodicitat aproximadament quinzenal i es fan a tots els nuclis i urbanitzacions del municipi.

Seient al sofà de l’alcalde, els ciutadans no tenen tan sols la possibilitat de preguntar o d’exposar un problema, sinó d’aconseguir una solució. Des que es va posar en marxa aquest programa de participació, que porta com a títol “L’alcalde al carrer”, el 60% de les demandes efectuades s’han pogut resoldre.

A més, hi ha un 25% que es troben en tràmit i que corresponen a neteja de parcel·les, reparació de voreres i casos diversos molt concrets. El 15% restant són qüestions de difícil execució a curt termini: és el cas de la creació de carrils bici, els excrements dels gossos, la instal·lació de fibra òptica o solucions per a l’ocupació il·legal d’habitatges.

Segons explica Ramon Ferré, “la gràcia d’aquest format no és tant la facilitat per contactar directament amb l’alcalde, com el seguiment que es fa després dels temes plantejats en les trobades”. Per tant, afegeix, “el sofà no és una activitat de cara a la galeria, sinó una fórmula molt vàlida per agilitar les coses”.

Pel que fa a les temàtiques que plantegen els veïns que seuen al sofà, la major part tenen a veure amb el mal estat de voreres i calçades i amb l’incivisme, molt especialment pels excrements de gossos que els propietaris no recullen.