Inici imminent de les obres del centre de dia i taller ocupacional a Calafell

10/07/2015

Les obres de construcció del centre de dia de Calafell, que inclou també un taller ocupacional per a persones discapacitades, començaran en breu. L’Ajuntament ja n’ha aprovat la llicència i els treballs d’enderroc i neteja del terreny es realitzaran en el que queda de juliol i a l’agost. La construcció de les edificacions s’iniciarà a partir del mes de setembre i estarà acabada en uns quinze mesos.

El nou equipament s’aixecarà en un terreny municipal situat entre la Masia de la Sínia i el camp de futbol municipal. El projecte no afecta l’edifici històric de la Masia, una antiga destil·leria del segle XIX. El centre de dia per a persones grans oferirà un total de 60 places, mentre que el taller ocupacional en tindrà 40. Tots dos serveis disposaran d’edificis independents, per bé que compartiran alguns espais.

Tira endavant el projecte la Fundació Privada Santa Teresa del Vendrell, que assumeix la inversió a canvi d’una concessió per trenta anys. El model de gestió serà el que aquesta Fundació aplica al centre de dia “Anna Serra” del Vendrell, reconegut a tota la comarca del Baix Penedès. És un model flexible que s’orienta a les necessitats dels usuaris i a aconseguir que se sentin com a casa.

Quan estigui operatiu, el centre funcionarà dotze hores diàries (de 8 del matí a 8 del vespre), de dilluns a diumenge. Dins d’aquesta franja horària, els usuaris podran estar les hores que necessitin, sense cap mínim ni un horari fix. Però és més, s’oferiran serveis com dutxes geriàtriques o per persones amb mobilitat reduïda, que podran sol·licitar-se independentment del fet de ser usuari habitual.

Un altre tret del model que s’aplicarà és l’atenció sociosanitària permanent durant les hores d’obertura i la programació d’activitats: tallers de memòria, esports i jocs. Fins i tot hi haurà activitats amb les escoles bressol. Aquest és un model innovador que centra l’atenció en la persona i en foment de la seva vitalitat física i social.

La creació del centre de dia per a la gent gran és una de les principals demandes ciutadanes que hi ha a Calafell des de fa pràcticament dècades. El taller ocupacional per persones discapacitades, a més, facilitarà la inserció laboral d’aquest col·lectiu, que actualment s’ha de desplaçar fora del  municipi per poder treballar en un lloc adaptat a les seves circumstàncies.