L’Ajuntament de Calafell elabora protocols per combatre el maltractament infantil, l’absentisme escolar i la drogodependència

29/10/2014

L’Ajuntament de Calafell ha elaborat tres protocols d’actuació per combatre el maltractament infantil, l’absentisme escolar i la drogodependència. Com ha dit l’alcalde de Calafell, Joan Olivella, en la presentació formal realitzada avui, “aquests protocols permetran que en qualsevol moment es pugui actuar de manera eficaç per fer front a cadascuna d’aquestes problemàtiques”. I és que amb l’elaboració d’aquests protocols, l’Ajuntament de Calafell vol prevenir al màxim cadascuna d’aquestes problemàtiques i, si és necessari intervenir, que s’actuï amb la màxima celeritat i eficàcia.

Avui s’ha fet la formalització de l’aprovació d’aquests protocols, després que la Junta de Govern Local ja hagi donat el seu vistiplau. A l’acte han assistit els diversos agents implicats en aquestes problemàtiques.

Fins ara, els diversos professionals relacionats amb aquests temes actuaven de manera individual i, encara que en alguns casos compartien les actuacions, en cap cas se sistematitzaven i es concretaven. És per això que l’Ajuntament de Calafell ha volgut elaborar, juntament amb professionals del municipi, una metodologia homogènia per a tots els agents implicats en aquests temes, per tal d’establir unes línies d’actuació comunes.

Així, han participat en la redacció d’aquests protocols, persones  dels diferents àmbits relacionats amb aquestes problemàtiques:

-Escolar: Regidoria d’Ensenyament, centres educatius de primària i instituts

-Joventut: Regidoria de Joventut

-Justícia: Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya

-Sanitari: Regidoria de Sanitat i CAR Calafell

-Serveis Socials: Regidoria de Benestar i Família

-Seguretat Ciutadana: Policia Local

En cada protocol es fa una definició dels tipus i causes de cada problemàtica, els objectius que s’han d’aconseguir, el tipus de prevenció que s’ha de realitzar, i quines han de ser les diferents actuacions dels agents implicats.

L’elaboració d’aquests protocols ha d’ajudar a millorar la coordinació i actuació dels diversos agents que intervenen en cada cas, i millorar també l’eficàcia de les intervencions. Així mateix, ara es farà una comissió de seguiment, per continuar tractant aquests temes.