L’ajuntament de calafell signa un conveni amb el consorci de normalització lingüística per fer classes de català per a immigrants

25/10/2005

Calafell, 21 d’octubre.- L’Ajuntament de Calafell ha signat un conveni de col.laboració amb el Consorci de Normalització Lingüística per tal de realitzar, conjuntament, cursos de català per a persones immigrades. En principi, aquests cursos estaran destinats principalment a persones llationamericanes, tot i que també es podrien ampliar a persones procedents d’altres països.

Aquest conveni va ser signat per l’alcalde de Calafell, Joan M. Triadó, i el president del Consell del Consorci de Normalització Lingüística de Tarragona, Santiago Pallàs, el passat 13 d’octubre, i té una durada de tres mesos.

El conveni compromet ambdues institucions a “organitzar conjuntament els cursos de català per a persones de l’Associació de Llationamericans del Baix Penedès”, però també contempla que “en cas que no es reunís el nomre mínim de persones inscrites, es pot ampliar a altres persones immigrades que no formin part d’aquesta associació”.

Triadó s’ha mostrat molt satisfet per la formalització d’aquesta col.laboració conjunta, ja que “d’aquesta manera farem possible que gent que ha vingut a viure a Calafell conegui la nostra llengua i s’integri encara més al municipi”, ha dit.

Segons el conveni, el Consorci es compromet a proporcionar el professorat necessari per al desenvolupament dels cursos i a fer-se càrrec de la coordinació pedagògica. Així mateix, l’Ajuntament de Calafell facilita la infrastructura i els locals necessaris.