L’ajuntament de calafell té la intenció de congelar les ordenances fiscals del municipi

04/11/2005

Calafell, 4 de novembre.- L’alcalde de Calafell, Joan Olivella, ha avançat avui en una entrevista a Calafell Ràdio, que “l’Ajuntament està treballant per tal que es congelin les ordenances fiscals del
municipi”. Segons ha explicat Olivella, l’equip de govern (CiU i ADMC) ja podria tenir enllestida la setmana que ve la proposta d’ordenances i en la qual es faria efectiva aquesta congelació.

Joan Olivella ha reconegut que “durant els dos primers anys hem demanat un esforç impositiu als ciutadans i ciutadanes de Calafell, ja que vam haver de posar ordre als comptes municipals”. Tanmateix ara la situació és diferent, ja que “ja hem aconseguit reestructurar les finances municipals i, per tant, no cal demanar-los més esforç, cosa que és un exemple d’eficiència i rigorositat en la gestió municipal”.

És per això que en la proposta d’ordenances fiscals que està preparant l’equip de govern de l’Ajuntament de Calafell “no hi haurà increment de la pressió fiscal”, ha afirmat l’alcalde. Això serà possible perquè, com ha explicat, “preveiem tenir uns ingressos majors, entre altres coses, per la venda del solar de la Guàrdia Civil, que en un principi havíem valorat en 4 milions d’euros i finalment la taxació ha estat el doble”. Aquesta serà, doncs, una gran font d’ingresssos per al municipi, “gràcies a la qual podrem tirar endavant grans projectes”, ha dit.

L’equip de govern de l’Ajuntament de Calafell està acabant d’enllestir la proposta d’ordenances fiscals, i, segons ha dit Olivella, “la setmana que ve ja la podrem presentar”. La intenció de l’equip de govern és, doncs, “contenir les despeses i fer de l’eficiència en la gestió del diner públic un element primordial”. Això, és clar, s’haurà de fer “sense tancar cap servei, ja que la nostra obligació és garantir la màxima rigorositat en la despesa del diner públic, i ho aconseguirem”, ha afirmat l’alcalde.