L’edifici del Mercat Vell de Calafell es destinarà a un local polivalent

14/02/2014

L’Ajuntament de Calafell habilitarà l’edifici del Mercat Vell per fer-hi un local polivalent. Una vegada avaluats els resultats de la votació popular realitzada el passat mes de desembre, aquesta és, de les propostes més votades pels ciutadans, la que finalment es podrà dur a terme.

En una acte celebrat ahir al vespre, l’Ajuntament de Calafell va donar a conèixer els resultats de la votació popular, en la qual han participat un total de 253 persones. Del total de 19 propostes que es van posar a votació, les dues més votades han tingut només un vot de diferència, i han estat: en primer lloc destinar l’edifici del Mercat Vell a un Centre de Dia per a gent gran (109 vots), i en segon lloc, a un Local Polivalent amb una única sala (108 vots). Les següents propostes han tingut un nombre molt més reduït de vots: Residència per a gent gran (50 vots), Biblioteca (30 vots), Hotel d’entitats (28 vots) o Poliesportiu (25 vots), etc.

Després dels resultats una comissió ha analitzat la viabilitat tècnica i econòmica de les propostes més votades. La proposta de Centre de Dia s’ha hagut de descartar. Aquesta proposta demanava un centre que ofereixi acolliment residencial durant el dia adreçat a persones de 65 anys i més, en situació de dependència i  que necessiten organització, supervisió i assistència en les activitats de la vida diària.

La comissió l’ha descartada, d’una banda, perquè és massa costosa, ja que a més de condicionar el local també s’ha de contractar un equip sanitari que es faci càrrec de les persones grans; i també per aspectes tècnics com són el fet que l’edifici del mercat no té una zona ajardinada, requisit imprescindible per construir un centre de dia

La segona proposta més votada, la del Local Polivalent amb una sala única per poder-hi fer activitats de ball, concerts, conferències, fires,i altres activitats  sí que és factible i, per tant, serà la que finalment es durà a terme. L’alcalde de Calafell, Joan Olivella, ja ha anunciat que “ens comprometem a què puguem tenir aquest local polivalent al més aviat possible”. L’Ajuntament de Calafell destinarà uns 100.00 euros a habilitar l’edifici com a sala polivalent, eliminant les divisions de parades que hi ha actualment i condicionant la sala.

El Centre de Dia, davant del Parc de la Sínia

L’alcalde de Calafell també va explicar ahir que l’equip de govern “està treballant perquè puguem tenir el Centre de Dia que la ciutadania ens ha reclamat”, i va  anunciar que “aquest centre es podria ubicar en uns terrenys que hi ha al costat de la Masia de la Sínia”. La situació d’aquests terrenys es idònia, ja que davant mateix hi ha el Parc de la Sínia, una zona verda que té una extensió d’1,7 hectàrees. Així mateix, la voluntat de l’equip de govern es que aquest centre de dia estigui gestionat per una empresa particular.

En la mateixa zona on hi hauria el Centre de Dia l’equip de govern també vol ubicar-hi un centre ocupacional. A més, Joan Olivella també que es rehabilitarà la Masia de la Sínia.