L’exconseller i exparlamentari Xavier Sabaté pronunciarà la glossa de la Diada Nacional a Calafell

08/09/2017

L’exconseller de la Generalitat i exparlamentari Xavier Sabaté Ibarz pronunciarà la pronunciarà la glossa de la Diada Nacional a Calafell, en el tradicional acte que se celebra la nit abans al Castell de la Santa Creu. Enguany, aquest acte al Castell serà a la vegada la celebració comarcal de la Diada al Baix Penedès, que es fa de forma itinerant pels municipis que la integren.

Xavier Sabaté (Flix, 1953) és mestre i filòleg. Va iniciar el seu compromís polític a través del sindicalisme i de l’oposició al franquisme. La seva trajectòria ha estat a les files del Partit dels Socialistes de Catalunya i vinculada a la ciutat de Tarragona i a la seva circumscripció electoral, que ha representat al Parlament de Catalunya, el Congrés dels Diputats i el Senat. Va ser, a més conseller de Governació, durant uns mesos de 2006.

L’acte del Castell se celebrarà el 10 de setembre, a partir de les 19 hores. A més de la glossa, hi haurà una intervenció de l’alcalde, Ramon Ferré. Tot seguit, el grup Les 3 claus musicals oferirà un concert ambversions de cançons de tots els temps. L’acte es clourà amb el Cant dels Segadors.
 
L’ofrena floral

De la seva banda, l’Onze de Setembre tindrà lloc l’ofrena floral al Monument als Presidents de la Generalitat, a la plaça dels Països Catalans. L’ofrena començarà a les 10 del matí. Les entitats o grups que vulguin participar-hi han d’anar directament a l’acte, però es demana que arribin amb antelació per raons d’organització. En acabar, la Coral infantil Llebeig interpretarà el Cant dels Segadors. Tot seguit, hi haurà una exhibició del Bot Salvavides de Calafell i una ballada de sardanes.