La Policia Local de Calafell reconeix les actuacions destacades dels seus agents durant el darrer any

30/09/2015

La Policia Local de Calafell ha reconegut les actuacions professionals destacades dels seus agents, durant el darrer any, tot aprofitat la celebració del patró del cos, Sant Miquel. Les condecoracions i felicitacions oficial s’han fet extensives a diversos agents dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Civil, amb qui la Policia Local ha compartit dispositius i operacions en els darrers mesos.

Entre les actuacions més importants hi ha l'operació conjunta amb la Guàrdia Civil que va permetre desmantellar un grup dedicat al conreu de marihuana, amb tres detencions i la confiscació de 390 plantes. També s'han detingut diversos autors de robatoris amb força i amb violència, així com un presumpte atracador perillós en recerca i captura.

Tanmateix, una de les intervencions més destacades i reconegudes no va tenir a veure amb el món de la delinqüència, sinó amb el salvament d'una persona que havia patit una aturada cardiorespiratòria, el passat 22 de juliol al Passeig Marítim de Sant Joan de Déu. Diversos agents van realitzar maniobres de reanimació manual i amb el suport d'un desfibril·lador, i van mantenir amb fida la persona afectada fins a l'arribada del personal sanitari del Servei d'Emergències Mèdiques.

També s’ha reconegut la dedicació als agents que porten més de 15, 25 i 35 anys de servei públic mitjançant el treball policial. I als agents que enguany es jubilen: tres històrics del cos com Fernando Sánchez, Carme Olivella i Carmelo Campos.

El moment més emotiu dels reconeixements ha estat l’homenatge pòstum al subinspector Jordi Montón Olivé, que va morir el desembre passat. Han recollit la condecoració les seves tres filles. L’inspector en cap de la Policia, Francesc Longo, ha pronunciat unes emotives paraules per a qui ha dit que “era tant un company de feina, com un amic personal, durant molts anys”.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Joan M. Triadó, ha manifestat, en la seva intervenció durant l’acte, que “Calafell té la sort de comptar amb un cos de Policia Local format per grans professionals”. I ha afegit que  “tanmateix, el principal mèrit no és tant que estiguin dedicats en cos i ànima a la feina, sinó que són també ciutadans integrats a Calafell, i no es protegeix res tant com allò que s’estima”.