L'Ajuntament obre desenes d'expedients per la vegetació de finques i solars que envaeix la via pública

04/09/2015

L’Ajuntament de Calafell ha obert desenes d’expedients en les darreres setmanes per resoldre el problema de la vegetació de finques i solars que envaix la via pública. És una de les queixes ciutadanes més habituals que rep l’Ajuntament, tant per conductes oficials com per les xarxes socials, ja que sovint aquesta vegetació (arbres, arbusts, plantes...) impedeix o fa molt difícil transitar per les voreres.

La normativa municipal prohibeix que la vegetació dels espais privats, incloses les bardisses i murs vegetals que delimitin la propietat, ocupi la via pública. Aquesta disposició té la finalitat de mantenir obert el pas per les voreres i evitar que els vianants hagin de baixar a la calçada, amb el perill que això comporta, o fins i tot lesionar-se amb les branques. La recuperació de les voreres per als vianants és una de les promeses electorals de l’actual equip de govern municipal.

Amb l’obertura d’aquests procediments, l’Ajuntament envia una primera notificació als titulars de les finques i solars en aquesta situació. Els propietaris tenen l’opció d’atendre el requeriment i resoldre el problema. Tanmateix, si desatenen el requeriment, l’Ajuntament pot realitzar els treballs de poda i neteja de forma subsidiària i girant el cost als incomplidors.