Vuit persones faran pràctiques remunerades durant sis mesos a l’Ajuntament de Calafell

16/11/2016

Vuit persones s’han incorporat aquest 15 de novembre a l’Ajuntament de Calafell, amb un contracte de pràctiques de sis mesos. Les pràctiques són retribuides i formen part del programa europeu de la Garantia Juvenil, amb una subvenció del Servei d’Ocupació de Catalunya.

Els llocs on es faran aquestes pràctiques són els següents: un agent d’igualtat, un criminòleg, un advocat, un orientador laboral, un arqueòleg i tres auxiliars administratius.

Segons la tinent d’alcalde de Qualitat de Vida, Helena Rubio, “aquestes pràctiques són una oportunitat per adquirir experiència professional, mentre es treballa de forma retribuïda. Aquesta és la filosofia de la Garantia Juvenil, una iniciativa per combatre l’atur entre el jovent”.

La Garantia Juvenil està adreçada a persones d’entre 16 i 30 anys, que no hagin treballat ni fet accions educatives ni de formació en les setmanes immediatament anteriors a la inscripció. Si es compleixen els requisits, la Generalitat es compromet a oferir als candidats, en el termini de quatre mesos, una oferta de treball, unes pràctiques en una empresa o la formació necessària per a accedir al mercat laboral.

La iniciativa ofereix oportunitats per als joves, però també ajuts per a les empreses, a partir de programaes de formació per a desenvolupar competències professionals; inserció en el mercat laboral, amb pràctiques o contractes laborals; suport a l’emprenedoria i l’autoocupació, i orientació laboral.