Comencen les obres per fer més acollidora la plaça de Catalunya

13/06/2017

Ja han començat les obres que faran més acollidora la plaça de Catalunya, al cor del nucli antic de Calafell. Aquesta actuació té un pressupost de 54.000 euros i estarà acabada aquest mateix mes de juny. El projecte busca revitalitzar aquest espai, així com el conjunt del barri històric.

Fer acollidora la plaça vol aconseguir que reforci el seu paper de punt de trobada. I que, a més, ajudi a dinamitzar l’economia del barri. En aquesta línia s’hi plantarà més arbrat i s’hi instal·larà més mobiliari urbà. En particular, es “protegirà” la zona central de la plaça perquè els infants hi puguin jugar amb més seguretat, ja que, ara per ara, és complicat restringir-hi la circulació.

Una de les grans novetats és que es crearan quatre places d’aparcament gratuït, però regulat amb una limitació de temps, per als clients dels establiments de la mateixa plaça i els carrers propers.

Segons l’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, “la plaça va ser renovada a fons fa uns anys, però ara es tracta de fer-hi un seguit de ‘retocs’ que la converteixin en un autèntic focus de vida”. Ferré ha afegit que “ja hem intensificat les programacions culturals i festives que es fan a la plaça de Catalunya, que també aporten molta vida. Amb aquesta obra volem fer-ne un espai més acollidor, que convidi a estar-hi, a portar als nens a jugar... I a la vegada, donar facilitats per a l’activitat econòmica al nucli antic”.