El 15 de juny comença la renovació completa de l'entorn de Rodríguez Pita, a Segur

11/06/2010

Emigdio Rodríguez Pita CalafellDimarts de la setmana que ve, 15 de juny, començarà una destacada obra a Segur, a l’entorn del carrer Emigdio Rodríguez Pita, al sector comprès entre la carretera C-31 i la via del ferrocarril. Es tracta de la remodelació completa de la zona, una obra inclosa al Pla Zapatero II i que té com a data límit d’execució el proper 31 de desembre.

Les obres suposaran una afectació a la circulació de vehicles, a l’aparcament públic i privat i al mercadet setmanal. Dos treballadors de l’empresa contractista, degudament identificats, estaran al servei dels veïns per informar de les mateixes. Els treballs s’executaran en dues fases.

La primera començarà el 15 de juny i afectarà el carrer del Baixador, entre el carrer Duero i el carrer Pisuerga; i els carrers Pisuerga i de l’Ebre, entre Rodríguez Pita i Baixador. La segona fase arranca l’1 d’agost. El sector en obres serà, en aquest cas, el carrer Emigdio Rodríguez Pita, entre el carrer del Duero i el carrer del Pisuerga; el carrer de l’Ebre i el carrer del Pisuerga, entre la travessia de la C-31 i Rodríguez Pita; i el carrer Duero, entre Rodríguez Pita i el carrer del Baixador.

Les obres afectaran el mercat setmanal del divendres, que es traslladarà mentre durin les obres. En concret, el mercadal provisional es “repartirà” per la resta del barri on s’executa el projecte. En concret, al carrer Xúquer, entre la via i la carretera; al carrer Segura (entre el carrer Baixador i el carrer Rodríguez Pita), i el carrer Baixador, entre el Mercat Municipal i el carrer Pisuerga.

La inversió prevista és d’1,7 milions d’euros, provinent del Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Locals, el segon Pla Zapatero. L’actuació és idèntica a la que va realitzar-se l’any 2009 a l’avinguda Catalunya i els carrers annexos del centre de Segur, amb la mateixa idea i la mateixa qualitat de materials acabats.

El tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament, Ramon Ferré, afirma que "es tracta de fer els carrers nous de dalt a baix, amb la filosofia de resoldre els problemes de forma definitiva en comptes de posar-hi pegats, com s’ha fet sempre a Calafell". Aquestes obres inclouen la renovació o creació de xarxes subterrànies, amb una especial atenció a la recollida d’aigües pluvials, que és un dels problemes greus del nucli de Segur. A més, es renovaran tots els serveis públics, l’enllumenat, el paviment, les voreres, l’arbrat i el mobiliari urbà.

Ramon Ferré afegeix que "també deixarem oberta una canalització per a xarxes de telecomunicacions perquè no calgui tornar a obrir els carrers en uns quanta anys". L’equip de govern municipal ha tirat endavant, en els tres anys que porta de mandat, diferents projectes per posar al dia el retard històric que Calafell arrossegava. El primer Pla Zapatero es va destinar íntegrament, amb una inversió de 3,87 milions d’euros, a l’eix de l’avinguda Catalunya. I ara, del segon Pla Zapatero se’n dediquen 1,7 milions. D’immediat començarà també la instal·lació de nova senyalització.