Acte institucional en commemoració del dia internacional contra la violència de gènere

28/11/2005

Calafell, 28 de novembre.- L’Ajuntament de Calafell va celebrar, el passat divendres, 25 de novembre, el Dia Interncional Contra la Violència de Gènere. Amb aquest motiu, es va fer un acte institucional, a les dependències muncipals de Segur de Calafell, en què els regidors van llegir un manifest, i l’alcalde va expressar el seu sentiment de rebuig “pel fet que hi hagi homes que maltractin dones de manera gratuïta i sense raó”.
En aquest acte, obert a tots els ciutadans, l’alcalde va afirmar que “estem farts que la violència físcia o psicològica siguin utlitzades com a armes per segrestar les vides de les persones”, i va expressar la voluntat que “la justícia sigui dura amb les persones que cometen aquestes atrocitats”.
Els regidors del consistori van llegir el manifest elaborat conjuntament per la Generalitat, l’Associcació Catalana de Municipis i Comarques, i la Federació de Muncipis de Catalunya. En aquest manifest s’expressa el rebuig a “una violència malauradament encara present en la nostra societat, que lesiona els drets fonamentals de les dones i la seva llibertat; una violència basada en la desigualtat i que qüestiona els drets de ciutadania i el desenvolupament democràtic”.
El manifest també expressa “la condemna a totes les manifestacions de violència de gènere; el compromís amb les polítiques de gènere i d’igualtat, el reconeixement dels drets de les dones que pateixen violència; la necessitat d’avançar en la prevenció de la violència vers les dones; i el compromís comú de dones i homes en el rebuig social de la violència de gènere”. Després de la lectura del manifest, es va fer un minut de silenci, en homenatge a les dones que han estat víctimes de la violència de gènere durant tot aquest any.
Posteriorment, un grup de dones va llegir un conte relacionat amb la violència de gènere, i il.lustratiu d’allò que passa freqüentment en la nostra societat.
Finalment, l’acte es va cloure amb la interpretació del Cant dels Ocells a càrrec de la violoncelista Ester Vila.

Foto