Calafell buscarà pisos buits amb un projecte de formació i ocupació

11/12/2015

L’Ajuntament de Calafell buscarà pisos buits a través de la quarta edició del “Calafell Crea”, un projecte de formació i ocupació que dóna feina a persones aturades i ajuda a prevenir l’exclusió social. Els serveis municipals ja porten algun temps identificant pisos buits, bàsicament en mans d’entitats bancàries, per impulsar una política d’habitatge que paliï la manca d’habitatge social al municipi.

Dins del “Calafell Crea” hi haurà altres activitats, com el manteniment de l’activitat del menjador social, una acció sobre l’incivisme dels propietaris de gossos o l’atenció a persones en situació de risc d’exclusió, a persones amb discapacitats o transtorns mentals que busquen feina i a gent gran amb afeccions de salut derivades de l’edat.

Segons la tinent d’alcalde de Qualitat de Vida, Helena Rubio, “es tracta de crear ocupació directa, durant mig any, per a persones aturades del municipi, a la vegada que se les forma per millorar les seves possibilitats de trobar feina”. Ha afegit que “a la vegada es desenvolupen activitats que tenen un retorn social i/o econòmic per al municipi”.

Pel que fa al projecte de localització de pisos buits, la regidora ha indicat que “aquest projecte pot servir tant per a aconseguir habitatge amb ús social, com per crear una borsa d’habitatge de caràcter general, que també ajudaria a dinamitzar l’economia local”.

Per impulsar aquest projecte, l’Ajuntament, com en les tres edicions anteriors del “Calafell Crea”, confiarà en la feina de la Fundació Privada Santa Teresa del Vendrell. És una entitat amb dilatada trajectòria en l’atenció a les persones, especialment en la plena inserció social i laboral de les persones. El ple ha aprovat per unanimitat atorgar-li 150.000 euros per a l’execució del projecte.

 

Foto. Imatge d'una edició anterior del "Calafell Crea"