Calafell garanteix l'alimentació de 140 nens i nenes durant tot aquest estiu

18/07/2016

L’Ajuntament de Calafell garantirà l’alimentació de 140 nens i nenes durant tot aquest estiu. Aquesta atenció es donarà mitjançant el centre obert, un servei per a infants en situació de risc d’exclusió social. Es preveu donar uns 2.800 packs que inclouen esmorzar, dinar i berenar al propi centre obert, i una carmanyola per sopar a casa.

Els serveis socials municipals han prioritzat els nens i nenes en una situació de vulnerabilitat alimentària més alta. Són els que, durant el curs escolar, tenen una beca de menjador tots els dies lectius, com a fórmula per garantir-los uns mínims nutricionals. Amb el servei del centre obert, les seves necessitats queden cobertes fins que es reiniciï el curs, al mes de setembre.

Per segon any consecutiu, els infants que assisteixen al centre obert tindran servei disponible totes les setmanes de l’estiu. I poden “repetir”, si els cal, a diferència del passat mandat municipal, quan podien usar aquest servei com a màxim 21 dies al llarg de l’estiu. És el primer que va canviar el nou govern municipal sorgit ara fa un any. “Era absurd pensar que els nens mengen algunes setmanes sí i altres, no”, explica Helena Rubio, tinent d’alcalde de Qualitat de Vida de l’Ajuntament. És més, les 15 places màximes de llavors van ser canviades per 60 places, que es mantenen enguany.

Els serveis socials remarquen que aquest suport alimentari es basa en una dieta equilibrada, perquè, com recorda Rubio, “una mala alimentació merma les capacitats i les oportunitats dels infants”. La regidora afegeix que “quan arriba setembre ja comptem amb el recurs del  menjador escolar, però hem d’arribar fins aleshores garantint que no hi hagi distincions entre infants per la situació familiar”.

Pel mateix principi, el menjador social funcionarà tot l’estiu, sense tancar a l’agost, com passava fins al canvi de govern. “Ningú pot estar sense menjar un mes, siguin o no vacances, i les persones que usen aquest servei no tenen cap altre recurs”, afegeix Rubio. Actualment, el menjador social compta amb uns 25 usuaris, xifra que pot incrementar-se lleugerament durant l’època estival. Per mantenir el servei, l’Ajuntament té un acord amb un restaurant local, on els usuaris poden anar a recollir l’àpat.