Calafell necessita voluntaris per al Gran Recapte d'Aliments, que se celebrarà els dies 1 i 2 de desembre

04/11/2017

Calafell necessita reunir voluntaris per poder fer el Gran Recapte d’Aliments 2017, que se celebrarà arreu de Catalunya els propers 1 i 2 de desembre. Molta gent ja s’hi ha compromés, però calen 200 persones per atendre els deu supermercats i centres comercials es farà la recollida i encara hi ha torns per cobrir.

Les persones que vulguin fer-se voluntàries poden fer-ho a través del web www.bancalimentstarragona.org, o enviant un correu electrònic a granrecapte@calafell.org. Cal fet constar nom i cognoms, DNI, adreça i un telèfon mòbil de contacte.

Diverses entitats locals s’han sumat a la iniciativa, com els grups de Càritas de les parròquies i diferents associacions i col·lectius, entre els quals enguany se suma la Coordinadora Calafell.

L’objectiu és superar el tonatge d’aliments recollits en anys anteriors. Recordem que l’any passat a Calafell es van recollir 12.789 quilos; el 2015, 11.450 quilos; i el 2014, 11.112 quilos.

Els supermercats participants

Els supermercats que participaran enguany en el Gran Recapte són els següents:

–Aldi. Bassa Miquela, 2 (Parc Empresarial)
–Bona Àrea. Rambla Nova s/n, local 7-8
–Caprabo. Lateral C-31, zona comercial de Mas Mel
–Dia. carretera Barcelona, s/n
–Dia. Carrer Mallorca 30
–Mercadona Plaça del Mercat, s/n
–Consum. Carretera de Barcelona s/n
–Condis. Carrer Jesús, 103
–Condis. Passeig Marítim de Sant Joan de Déu, 215
–Lidl. Carrer Puigmal, 14-28.

Què és el Gran Recapte

El Gran Recapte d’Aliments és una campanya de recollida d'aliments bàsics per aconseguir que les persones més necessitades del nostre entorn rebin ajuda alimentària, també serveix per donar a conèixer la situació que travessa aquest grup, que arran de la crisi econòmica que estem vivint, ha anat creixent. La campanya la duen a terme simultàniament els quatre Bancs d'Aliments de Catalunya.

Es calcula que actualment, un 20% de la població viu en situació de pobresa a Catalunya. Aquestes persones requereixen la nostra solidaritat i capacitat organitzativa per no esdevenir persones marginades. I és per aquest motiu que des dels Bancs d'Aliments es posa en marxa aquest projecte que enguany arriba a la setena edició.

Arreu de Catalunya, el Gran Recapte d’Aliments del 2016 va recollir 4.374.000 quilos en 1.837 punts de recollida i va comptar amb l'ajuda de 23.715 voluntaris.