Calafell rebrà 350.000 euros anuals del contracte programa de Serveis Socials amb la Generalitat

27/07/2016

L’Ajuntament de Calafell rebrà 350.000 euros anuals del contracte programa de Serveis Socials per al període 2016-2019, que ha signat aquest dilluns amb la Generalitat. Calafell ha aconseguit una aportació extra de 35.000 euros anuals per al mateix nombre de serveis i programes, en relació al contracte programa anterior.

En concret, augmenten les partides per als serveis de suport a la infància i les famílies, tant en la prevenció com en la intervenció directa. El criteri és que infants i adolescents són molt més vulnerables i necessiten una atenció augmentada. En el cas de Calafell, bona part d’aquest increment es vehicularà mitjançant el servei de Centre Obert, tot i que també a través d’una partida específica per al jovent.

En l’acte de signatura, la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, ha remarcat que un dels aspectes clau del contracte programa és el desenvolupament i el reforç de la xarxa de serveis dirigits a infants i adolescents, especialment els que es troben en situació de vulnerabilitat. “L’atenció a aquest col·lectiu és una prioritat del Govern i un assumpte de país que compta amb el màxim consens social i polític”, ha insistit Bassa.

De la seva banda, la tinent d’alcalde de Qualitat de Vida de l’Ajuntament, Helena Rubio, ha subratllat que “infants i adolescents pateixen, agreujadament, les difícils circumstàncies que la crisi està provocant a moltes llars; i necessiten, per tant, un suport molt més gran”.

Entre els serveis inclosos al contracte programa hi ha l’atenció bàsica de serveis socials,  els ajuts d’urgència, la dependència, els centres oberts d’estiu i els de tot l’any, els programes de prevenció de riscs, el sistema de resposta urgent per a dones víctimes de violència, les migracions i ciutadania, activitats per a joves... El Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) no figura en el contracte programa, però el finançament passa a dependre del departament de Presidència de la Generalitat.