Campanya del centre esportiu Vilarenc Aqua per recollir fons per a l’associació AFANOC, de nens amb càncer

16/12/2014

El centre esportiu de Calafell Vilarenc Aqua inicia aquest mes de desembre una campanya per recollir fons per a l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC).

Del 28 de desembre al 12 de gener, les matrícules per apuntar-se al Vilarenc Aqua tindran un cost de 15 euros, i aniran destinades a aquesta associació. A més, tothom qui ho vulgui també pot comprar la gorra de l’AFANOC per un preu de 5 euros, i contribuir també d’aquesta manera a recaptar més fons.

L’alcalde de Calafell, Joan Olivella, ha recordat que “aquesta no és la primera vegada que Vilarenc Aqua fa una campanya amb una finalitat solidària, cosa que demostra que des de que es va crear, aquest centre esportiu ha donat molta importància a la seva responsabilitat social”. L’alcalde estava acompanyat de acompanyat del regidor de Sanitat, Francisco Clavero, de la regidora de Benestar i Família, Maria Verge, i la regidora d’Esports, Maite Gonzàlez, que ha afirmat que segur que la campanya destinada als nens amb càncer serà un èxit, “perquè tothom té algun familiar o conegut que pateix aquesta malaltia”.

Així mateix, el president de Vilarenc Aqua, Antonio Morales, ha explicat que els directius i personal del centre esportiu estan molt sensibilitzats amb diverses malalties, ja que malauradament tenen familiars que les pateixen, i per això “cada 6 o 7 mesos intentem promoure activitats que tinguin una finalitat social”. En aquest sentit, Antonio Morales ha recordat que, a més d’aquestes campanyes solidàries, Vilarenc Aqua també col·labora habitualment amb més de 20 entitats del municipi (de gent gran, afectats amb fibromiàlgia, o altres), que es beneficien de l’ús de les instal·lacions del centre esportiu. “La nostra política és la d’atendre a tots aquells col·lectius que ho necessiten”, ha afirmat Antonio Morales.

Finalment, el president de l’Afanoc a Tarragona, Miguel Javaloy, ha agraït a Vilarenc Aqua que dugui a terme aquesta campanya i ha explicat que aquesta associació realitza “una tasca de suport als malalts i familiars de càncer, gràcies al seu projecte la Casa dels Xuclis”. Aquesta casa, situada a Barcelona, permet que les famílies de nens amb càncer de la demarcació de Tarragona, tinguin un lloc on viure mentre dura el tractament dels seus fills.

L’AFANOC va ser constituïda l’any 1987 per un grup de mares i pares que van veure la necessitat d’unir-se per treballar en la millora de la qualitat de vida d’aquests infants i les seves famílies. La seva missió és la de treballar perquè el seu desenvolupament afectiu i educatiu sigui el més adequat a les seves especials circumstàncies. En les malalties de llarga durada, la salut psicosocial és fonamental, per això AFANOC vol complementar el treball mèdic des de la perspectiva de les mares i pares dels infants.