"Cap nen sense petard", iniciativa solidària d'emprenedors calafellencs del món de la pirotècnia

17/06/2016

Tres emprenedors calafellencs del món de la pirotècnia, aplegats en l’empresa Focs Artificials La Caseta, tiren endavant la iniciativa solidària “Cap nen sense petard”. La seva intenció és que cap família del municipi es quedi sense poder celebrar la revetlla de Sant  Joan si la seva situació li dificulta comprar un producte tan tradicional d’aquesta diada com els petards.

José Antonio Jiménez, un dels emprenedors que promouen aquesta idea, ha explicat que “som de Calafell i coneixem els problemes socials que hi ha. També sabem que ja hi ha campanyes com aquella de ‘Cap nen sense joguina’ per Nadal, però hem pensat que tothom té dret a gaudir de la resta de festes tradicionals, tal com les celebrem al nostre país”.

L’Ajuntament de Calafell ha col·laborat en la iniciativa seleccionant, a través dels serveis socials, els infants i joves que rebran un lot de coets i petards obsequiats per l’empresa. Són seixanta nens, d’entre 7 i 14 anys, als quals es lliurarà dimarts vinent un lot pirotècnic adaptat a la seva edat, d’acord amb la normativa vigent.

Focs Artificials La Caseta va arrencar l’any passat i té la seva base al Parc Empresarial de Calafell. Dos dels fundadors estaven vinculats a la part més festiva i popular de la pirotècnica, ja que són membres del grup de diables Guaite’ls de Calafell.