Comencen a Calafell els actes entorn del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones

04/11/2016

Aquest dijous, 3 de novembre, han començat a Calafell els actes organitzats entorn del 25 de novembre, Dia Internacional. La projecció del curtmetratge “El conte de mai més”, seguida d’un col·loqui amb el director i actors, i al qual van assistir unes 80 persones, va obrir aquesta programació, que es presenta sota el lema “Treu-te la bena dels ulls!”.

Aquest divendres han continuat les activitats, amb l’inici d’un taller de consells d’autoprotecció i defensa personal femenina, a càrrec de Carmen Vila Jiménez, professora d’arts marcials i experta en intervenció en violència de gènere. El taller tindrà noves sessions els dies 11, 18 i 25 de novembre i el 2 i 13 de desembre. Al llarg de 20 hores s’abordaran qüestións con la defensa personal passiva (consells d’autoprotecció i prevenció), els escenaris de defensa personal passiva, les fases i tipus de l’agressió, els tipus d’agressors, la proporcionalitat i legalitat i conceptes bàsics i treball de defensa personal.

També aquest divendres s’inaugura l’exposició “Quin temps tenim? Organització de la vida quotidiana”. Està dedicada a les dificultats per harmonitzar la vida laboral, la personal i la familiar, que han convertit la gestió del temps en una de les qüestions prioritàries per al benestar de les persones. Podrà visitar-se, fins al 29 de novembre, a la sala d'exposicions de les dependències del carrer Sant Pere 29-31.

D’altra banda, el proper 22 de novembre començarà el taller “Veure venir la vilolència masclista”, que es desenvoluparà en dues jornades, el mateix dia 22 i el dia 29, a l’edifici de vidre de Cal Bolavà. I el 25 de novembre, a les 12 del migdia, hi haurà l’acte central al Centre Cívic Cinema Iris. Es llegirà el manifest institucional, es presentarà un testimoni real de la violència masclista i es llegirà un fragment del llibre “No eres tan débil como crees 2”, de l’escriptora M. Carmen Via.