El centre esportiu de Calafell “Vilarenc Aqua” inicia una campanya de solidaritat amb la Lliga contra el Càncer

26/03/2013

El centre esportiu de Calafell Vilarenc Aqua iniciarà, el proper 2 d’abril, una campanya de solidaritat amb la Lliga Contra el Càncer de les comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre. El centre esportiu destinarà la matrícula d’aquelles persones que es donin d’alta al centre fins al 13 d'abril a l’entitat que fa més de 20 anys que lluita contra el càncer a la nostra demarcació.

Les persones que es matriculin durant aquest període abonaran el preu de 10 euros, que es destinaran íntegrament a la Lliga Contra el Càncer. Vilarenc Aqua inicia amb aquesta activitat una sèrie de col.laboracions amb aquesta entitat, donada la sensibilització cap a la malaltia per part de directius i personal del centre.

Així mateix, Anabel Morales, gerent de Vilarenc Aqua, ha anunciat també que el centre esportiu atorgarà 10 beques d’abonament gratuït a afectats amb càncer que no puguin costejar les activitats destinades a la rehabilitació que es puguin realitzar al centre.

Finalment, Vilarenc Aqua tindrà durant tot l’any guardioles de la Lliga contra el Càncer per tal que aquells usuaris que vulguin realitzar una aportació puguin fer-ho a les mateixes instal.lacions del centre esportiu.

L’alcalde de Calafell, Joan Olivella, ha felicitat Vilarenc Aqua per aquesta iniciativa i ha destacat que “aquesta és una iniciativa pionera que combina esport i solidaritat”, i ha animat els calafellencs a “aprofitar l’oportunitat que brinda Vilarenc Aqua per apuntar-se al centre esportiu i contribuir al mateix temps en una causa solidària”.

David Ortega, director de la Lliga al Baix Penedès, ha recordat que “durant 2013 es detectaran uns 4.000 càncers a Tarragona, dels quals 1.500 seran dones i 2.500 homes”, i per això ha afirmat que “activitats com aquesta que realitzarà Vilarenc Aqua fan que la tasca de la Lliga Contra el Càncer tingui cada vegada més sentit”.  

Vilarenc Aqua va néixer l’any 2007 fruit d’una concessió administrativa atorgada per l’Ajuntament de Calafell a l’empresa Tandem Wellness SL. Les obres de l’edifici van estar cofinançades per l’Ajuntament de Calafell i Tandem Wellness. El centre esportiu va obrir finalment les seves portes al novembre de 2009 i avui s’ha convertit en un referent a la comarca.

La instal.lació compta amb més de 5.000 m2 construïts, on hi ha: una zona d’aigües amb dues piscines climatitzades; una gran sala de fitness de 500m2 i tres sales polivalents on s’imparteixen activitats dirigides; una zona d’Spa amb 250m3 de capacitat; un Bar-restaurant; un centre d’estètica i bellesa; una ludoteca; i també acull la seu de la Regidoria de Promoció Esportiva i Esports de l’Ajuntament de Calafell.

Lliga Contra el Càncer, 20 anys al territori

La Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre celebra enguany el seu 20è. aniversari. L’entitat ha estat i és un referent pel que fa a la millora del malalt oncològic, al suport psico-social i a la prevenció a la demarcació de Tarragona. De fet, actualment està present en 121 municipis de la demarcació i el seu objectiu per a 2013 és arribar a 184.

Actualment la Lliga Contra el Càncer compta amb 10 Grups d’Ajuda Mútua (GAM), un d’ells al Vendrell, i dóna assistència als malalts de càncer que es tracten en les diferents unitats d’oncologia del territori, com és el cas de l’Hospital del Vendrell.

Durant 2012 la Lliga Contra el Càncer va ajudar econòmicament 54 famílies del territori, va assistir amb els Grups d’Ajuda Mútua prop de 250 persones, i va atendre a l’hospital prop de 350 malalts. Així mateix, la Lliga fa donació anualment de les primeres pròtesis que reben les dones mastectomitzades a causa d’un càncer de mama.