L’Ajuntament té identificats uns 450 pisos que podrien dedicar-se al lloguer social

18/01/2016

L’Ajuntament de Calafell té identificats uns 450 habitatges buits, o ocupats il·legalment, que podrien ser dedicats al lloguer social. La major part estan en mans d’entitats bancàries. Retornar-los al mercat, en condicions protegides, permetria donar resposta a les persones i famílies que s’han quedat al carrer a causa de la crisi i, a la vegada, evitar la degració del parc immobiliari i de l’entorn urbà.

El rastreig de pisos buits continuarà en els propers mesos, mitjançant una de les línies del projecte Calafell Crea, que donarà formació i ocupació a persones del municipi en risc d’exclusió social. Aquesta feina es desenvoluparà durant els propers sis mesos.

Segons explica la tinent d’alcalde de Qualitat de Vida, Helena Rubio, “un cop detectats, s’analitzarà la situació dels pisos i el seu estat i s’elaborarà un informe que es presentarà a l’entitat financera demanant-li que els ofereixi per a habitatge social”. L’Ajuntament no descarta sancionar els bancs que preferixin mantenir els pisos en desús.

L’Ajuntament també planteja que propietaris particulars puguin oferir pisos que tinguin tancats per a un sistema de lloguer garantit. L’Ajuntament seria garant del contracte i de la reparació dels possibles danys a l’immoble. “Això ens permetria crear una borsa de caràcter general, que també adjudaria a pal·liar el problema d’habitatge, a més de dinamitzar l’economia local”, diu Rubio.

La regidora afegeix que “Calafell té un problema seriós d’accès a l’habitatge. Històricament, s’ha creat molt poc habitatge protegit, i encara menys de lloguer. La crisi ha posat en carn viva aquest dèficit, però això no treu que no hi hagi solucions i en aquest sentit estem actuant”.