La gent gran del Posa-hi Oli enterra la sardina, i dóna per acabat el Carnaval

19/02/2015

Ahir dimecres, 18 de Febrer, la gent gran del Posa-hi Oli va celebrar l’enterrament de la sardina acompanyats per la regidora de Benestar Social, Maria Verge, i altres regidors del consistori que també van voler assistir a la celebració. 

Com porten fen des dels inicis del Posa-hi Oli, ara fa 15 anys, el col·lectiu celebra el seu carnaval particular i l’enterrament de la sardina posa punt i final a un seguit d’actes que es van iniciar el passat dijous gras.

El punt de trobada per anar a enterrar la sardina va ser a l’entrada de la muntanya de Calafell Park, a les 10.30h, d’on va sortir la processó encapçalada per l’escolà i la sardina, que transportaven quatre portadors i que anaven seguits, com ja és tradició, de les ploraneres. A la processó s’hi van formar dues fileres on hi anaven persones que portaven les sardines disfressades i també el seguici de la comitiva.

Arribats al punt concret de la muntanya ,on es divisa Bellvei i l’Arboç, el mossèn va llegir el pregó i es va enterrar la sardina. Tot seguit, es va emprendre el camí de tornada fins arribar al Casal de Calafell Park.

Al Casal s’hi va fer un ball i es va fer entrega dels premis a les millors disfresses de les sardines. Les guanyadores van ser: Juana Romero, per la sardina carnavalera més ben disfressada i Manoli Fernandez, per la sardina més ben disfressada.

Entregats els premis, es va fer un dinar de germanor on tothom es portava de casa el seu menjar.

D’aquesta manera, el grup Posa-hi Oli va acabar com cal els actes de celebració del Carnaval 2015.