Marxa solidària a Calafell a favor de la campanya de joguines de Creu Roja Joventut

11/12/2015

Calafell viurà aquest dissabte 12 de desembre al matí una marxa popular, adreçada a tots els públics, a favor de la campanya de joguines de Creu Roja Joventut, que pretén que cap infant es quedi aquestes festes de Nadal sense el seu obsequi.

En la marxa, coorganitzada per l'Ajuntament de Calafell i Creu Roja, els participants podran fer, corrents o caminant, un recorregut de 8 quilòmetres per diferents trams de muntanya del municipi. En concret els participants sortiran de l'assemblea de Creu Roja a Calafell (carretera de l'Estació, s/n) a les 11 h per en direcció a la urbanització del Mas Mel, passant pel camí de les Trinxeres, l'encreuament del Mas del Vives o la pujada de la Talaia. El punt d'arribada serà el mateix que el d'inici.

La marxa tindrà dues sortides, primer per a les persones que completin el recorregut corrents i després per les que la facin caminant. Tractant-se d'una activitat popular, es fa una crida a la més àmplia participació i no hi haurà premis per als vencedors. Durant la marxa hi haurà dos punts d'avituallament amb begudes i menjar, un a la meitat del recorregut i l'altre a l'arribada.

Les inscripcions ja estan obertes i es poden formalitzar al Patronat de Turisme de l'Ajuntament de Calafell o bé a la botiga Running Filípedes del Vendrell. El mateix dissabte al matí, abans de la marxa, també es podran realitzar a l'assemblea local de Creu Roja. Per formalitzar la inscripció només cal portar una joguina. Creu Roja Joventut sol·licita que les joguines siguin noves - ja que tots els infants tenen dret a estrenar una joguina independentment de la situació econòmica de les seves famílies- no bèl·liques, no sexistes, sostenibles i que, preferentment, fomentin el joc en grup.

La marxa compta amb la col·laboració de diferents establiments i entitats del territori: McDonald's s'encarregarà del subministrament de begudes al punt d'avituallament, la botiga Running Filípides del Vendrell dóna suport en les inscripcions i el Grup de Marxa Nòrdica de Calafell ha assessorat en la confecció del recorregut. Dissabte al matí, durant la marxa, es realitzarà el servei preventiu de l'acte amb la participació de 18 voluntaris i voluntàries de Creu Roja de les assemblees de Calafell-Cunit i Baix Penedès, i 12 membres més del voluntariat de Protecció Civil de Calafell.

La campanya de joguines

La campanya de joguines de Creu Roja Joventut arriba enguany a la 23a edició i sota el lema “Hi ha moltes joguines, tria la teva forma d'ajudar. Posa en forma la teva solidaritat” pretén recollir joguines perquè els infants de les famílies en situació de vulnerabilitat també puguin gaudir aquestes festes de Nadal. En el conjunt de Tarragona i les Terres de l'Ebre la previsió és la de recollir prop de 12.000 joguines que es repartiran entre 2.650 infants en risc del territori.

La campanya de joguines s'allargarà fins al 31 de desembre. A Calafell s'ha habilitat com a punt de recollida l'oficina local a la població, situada al carrer de l'Estació, s/n. La resta de punts de recollida del territori, així com tota la informació de la campanya, estan disponibles al web www.lajoguinaeducativa.com.