“Vivir es fácil con los ojos cerrados ”, dijous dins del Cicle de Cinema d’Igualtat

03/02/2015

El proper dijous, 5 de febrer, es projectarà, dins el Cicle de Cinema d’Igualtat de la Regidoria de Benestar Social, “Vivir es fácil con los ojos cerrados” un film de David Trueba protagonitzat per Javier Cámara, Ariana Gil, Francesc Colomer i Natàlia de Molina, entre d’altres.

La pel·lícula es projectarà a Centre Cívic Cinema Iris, en dos passis: a les 18h, que inclourà una presentació i posterior col·loqui, i a les 22h. L’entrada d’ambdues sessions és gratuïta.

El film relata la història d’Antoni, professor d'anglès en un humil col·legi d'Albacete, que decideix emprendre un viatge a Almeria per conèixer John Lennon i fer-li una inusual petició. En la ruta cap a Almeria, Antonio es creua amb Belén, de tot just 20 anys, que s'ha escapat de la tèrbola reclusió a què està sotmesa per la seva família i per l'entorn social del país. Tots dos ensopegaran amb Juanjo, un adolescent de 16 anys, que s'ha fugat de casa en plena rebel·lia juvenil i enfrontament amb el seu pare. Lennon serà per a ells un símbol de llibertat, una aspiració. Els tres comparteixen els dies i l'aventura convertits en l'expressió d'un país que aspira a un futur millor, a l’Almeria dels anys 60, en els mateixos llocs i dies en què Lennon va compondre la cançó "Strawberry Fields Forever".

El film té 6 premis Goya, incloent a millor director i actor (Javier Cámara)

Aquest Cicle de Cinema té lloc el primer dijous de cada mes. Els seu  objectiu és sensibilitzar la població en temes d'igualtat d'oportunitats entre dones i homes mitjançant les temàtiques que aborden les pel·lícules, així com evidenciar els estereotips arrelats en la societat per promoure un canvi a favor de la igualtat i afavorir espais de reflexió vers la igualtat.