160 participants inscrits per al 10è Mercat d'Intercanvi i Segona Mà de Calafell

08/04/2016

160 persones s’han inscrit per participar en la desena edició del Mercat d’Intercanvi i Segona Mà de Calafell, que se celebra aquest dissabte. El certamen, organitzat per la regidoria de Comerç de l’Ajuntament, serà obert de 10 a 20 hores al cèntric Passeig de la Unió, que uneix els nuclis del Poble i de la Platja de Calafell.

El Mercat té l’objectiu de fomentar la cultura del reciclatge i la reutilització. La idea és donar una nova vida als objectes als donem poc o cap ús. Aquestes objectes poden ser intercanviats o venuts (el preu és lliure) entre les persones que munten parada i els assistents. Fidel al seu objectiu, el Mercat admet únicament persones particulars, no comerciants professionals.

En aquest mateix sentit, l’organització recorda als participants que els articles a intercanviar o vendre han d’estar en bon estat i tenir una qualitat mínima. No s’hi poden intercanviar o vendre articles nous, i en particular productes perillos o nocius, animals, aliments i restes d’estoc.

Els productes més habituals que s’hi poden trobar són llibres, mobles, discs, pel·lícules, instruments musicals, eines, roba i complement, material per nadons i infants, parament de la llar, electrodomèstics, material esportiu, jocs, joguines, disfresses, material informàtic, plantes...

El Mercat d’Intercanvi i Segona Mà de Calafell es va posar en marxa l’any 2012 i se’n celebren dues edicions anuals: una, a la primavera-estiu, i l’altra, a la tardor. Des de fa algunes edicions, a més, el certamen s’ubica als diferents nuclis del municipi, sempre en indrets molt cèntrics i concorreguts. L’èxit de participants va en paral·lel al de públic visitant.