6 restaurants de Calafell reben l’acreditació d’Alimentació Mediterrània (AMED)

27/03/2012

AMEDAMEDSis restaurants de Calafell han rebut avui, de mans de l’alcalde, Joan Olivella, l’acreditació AMED (Alimentació Mediterrània) que els distingeix com a establiments que compleixen amb els requisits bàsics de l’alimentació mediterrània.

Els restaurants que han rebut aquesta certificació són: Vell Papiol, Restaurant Àncora, Restaurant Foix, Restaurant Come VA, Restaurant l’Antiga i Restaurant Mediterrani.

El projecte AMED de la Generalitat de Catalunya identifica i acredita els establiments que ofereixen opcions d’alimentació mediterrània. Per aconseguir l’acreditació AMED, els establiments han de passar un procés d’auditoria, amb el qual se’ls exigeix que compleixin una sèrie de requisits, com són: garantir que un 25% de l’oferta de primers plats siguin verdures, hortalisses o llegums; presència en la carta d’algun producte integral; que un 50% de l’oferta de segons plats sigui peix o carn magre; que en l’oferta de postres làctiques hi figuri l’opció de baix contingut en greix; o l’ús de l’oli d’oliva per amanir. A més també es demana als establiments acreditats que ofereixin als seus clients opcions d’oci actiu al seu voltant, ja que el projecte AMED també va associat a un concepte de vida saludable

El regidor de Sanitat de l’Ajuntament de Calafell, Francisco Clavero, ha agraït als establiments que avui s’han acreditat “l’esforç que han fet per adaptar les seves cartes als estàndards de qualitat d’AMED”.

Així mateix, l’alcalde de Calafell, Joan Olivella, ha volgut destacar la importància que suposa, per a un municipi turístic com Calafell, formar part del projecte d’Alimentació Mediterrània, que va associat a un concepte de vida saludable”. Olivella ha afirmat que “de la mateixa manera que va ser molt important aconseguir, l’any 2006, obtenir la certificació de Destinació de Turisme Familiar, crec que serà també molt important per al municipi tenir restaurants certificats amb el segell AMED, perquè aquest segell atorga qualitat i distinció a Calafell”.

En l’acte d’avui també han estat presents el director de l’Agència de Salut Pública de la Generalitat al Camp de Tarragona, Joan Guix, qui ha qualificat el projecte AMED com “un fet que va més enllà de la gastronomia”, així com també la dietista de l’Agència de Salut Pública de Catalunya Gemma Salvador, qui ha explicat en què consisteix el projecte AMED. Salvador ha recordat que gairebé un 37% de la població adulta a Catalunya fa àpats fora de casa durant la setmana laboral, i ha afirmat que “els restaurants AMED garanteixen que al client que pot menjar bé i sa, fora de casa”.

Els clients distingiran els sis restaurants de Calafell que avui s’han acreditat perquè estaran senyalitzats amb un adhesiu exterior que els identificarà com a establiments AMED.

Avui cadascun d’aquests restaurants ha presentat una mostra de la seva gastronomia: Coca amb bacallà i escalivada (Vell Papiol); Minitulipes d’olivada amb tomàquet xerri mozarella amb salsa pesto (Àncora); Crep de sardina escabetxada amb compota de poma i oli de romaní (Foix); Tàrtar de tonyina amb oli de fruites vermelles i gelat d’anxova (Come Va); Broqueta de xató (l’Antiga); i Guacamole de llenties amb llagostí (Mediterrani).