Calafell i Cunit planifiquen la col·laboració per a promoure conjuntament el comerç de proximitat

17/11/2015

Els ajuntaments de Calafell i Cunit han mantingut una trobada per a començar a treballar en la recerca de noves sinergies que promoguin el comerç local de proximitat de tots dos municipis. D'entre les idees que s'han posat sobre la taula hi destaca la possible creació d'un esdeveniment comercial conjunt amb l'objectiu de dinamitzar el teixit comercial de Cunit i de Calafell.

En aquesta primera reunió, els respectius responsables municipals de Comerç han intercanviat experiències i realitats de totes dues localitats i també han tractat sobre possibles solucions a problemàtiques concretes. En definitiva, els dos consistoris han posat en comú les seves realitats pel que fa al comerç local i han manifestat la voluntat de començar una col·laboració amb l'objectiu de promoure i ajudar al petit comerç.

La regidora de Comerç de Calafell, Lluïsa Lastra, ha explicat que "hem fet el primer pas d'una col·laboració que esperem que doni els seus fruits en benefici dels nostres teixits comercials. Aquestes accions que es volen programar volen ser un complement a les actuacions que els ajuntaments realitzem de forma individual cadascú al seu municipi”. Lastra ha afegit que “una Fira conjunta pot ser una bona idea per a promoure els comerços i els petits negocis sobretot ara en els moments que ens trobem".

Des de l'Ajuntament de Cunit, el regidor de Comerç, Xavier Salvadó, comenta l’interès d’innovar en aquest sentit i organitzar un esdeveniment comercial amb Calafell: "El nostre objectiu és realitzar accions i actuacions que promoguin la dinamització del nostre comerç local; no hem d'oblidar que el comerç de proximitat té una importància cabdal per a qualsevol municipi. Per nosaltres és un valor i un repte treballar per aconseguir millorar les condicions del petit comerç de Cunit. Amb Calafell hem exposat diverses idees que treballarem perquè siguin realitat".

Jaume Casañas, regidor de Turisme i Patrimoni, per la seva part, subratlla que "treballar en xarxa amb altres administracions és molt beneficiós tal i com es ve demostrant en els darrers anys, en els quals hem intensificat aquesta manera d'actuar. Els resultats en aquesta ocasió esperem que siguin també els desitjats i que ajudin a promoure el comerç de casa nostra com a un atractiu més del Penedès Marítim. Precisament, la promoció econòmica és un dels eixos fonamentals en el qual farem especial incidència”.