Calafell programa una temporada gastronòmica al llarg de tot l'any

04/03/2016

Calafell ha posat en marxa una temporada gastronòmica al llarg de tot l’any. Aquesta programació incorpora les festes gastronòmiques, i les jornades paral·leles, que ja es venien celebrant, algunes des de fa dècades, n’introdueix de noves i activa una campanya de degustacions que garanteix que hi hagi una activitat gastronòmica viva tot l’any.

“Calafell. Illa gastronòmica” és el nom d’aquesta iniciativa, impulsada per l’empresariat local amb el suport de l’Ajuntament. L’objectiu és “reforçar el paper de la gastronomia i la restauració com a un dels actius econòmics principals de Calafell”, explica la regidora de Comerç, Lluïsa Lastra.

Activitats com l’Arrossejat popular i la Xatonada Popular, i les jornades gastronòmiques que s’hi dediquen, formen part d’aquesta temporada. A més, s’introdueixen un seguit de noves jornades dedicades a productes o tendències (els vermuts de conserves, les cassoletes...) o a esdeveniments locals, com la Fira del Mar, o generals, com la Fira d’Abril.

A més, es crea el “Pintxo-Pote”, una proposta de tapes d’autor i vi del Penedès oferta per 21 establiments, al preu de 3 euros. A més, els establiments ofereixen quatre tapes més, en aquest cas a preu lliure. En total, doncs, es proposen més d’un centenar de tapes i platets. El “Pintxo-Pote”es pot gaudir tots els divendres de l’any, excepte el mes d’agost i Setmana Santa.

Els restaurants participants en el “Pintxo-Pote” són: L’Àncora, Restaurant del Sí Senyor, La Nocciola, Pas de Mar, El Rincón del Bierzo, Hollywood Beach, La Candela, Bar Calafell, Petit Duval, Conrad’s, La Sirena, Brindis, Come Va, El Bot, Maite Etxea, Mònaco, Can Pilis, Pa Torrat, Las Brasas, Masia de la Platja-Tapes i Don Corbatón Beach.