El comerç de Calafell se suma a la moda de la jornada de compres del Black Friday

24/11/2016

El comerç de Calafell se suma a partir d’aquest divendres, i fins diumenge, a la moda de la jornada de compres del Black Friday. Es calcula que entre un  70% i un 80% d’establiments se sumaran a la iniciativa, tot oferint descomptes especials i grans oportunitats durant els tres dies del cap de setmana.

El Black Friday és una tradició comercial dels Estats Units. Té lloc el darrer divendres de novembre, just l’endemà de la festa del Dia d’Acció de Gràcies. Es considera que és el tret de sortida de la campanya comercial de Nadal i permet aconseguir grans descomptes avançant les compres. En anys molt recents, la fórmula s’ha exportat a molts països, sobretot per l’expansió del comerç en línia. Tanmateix, també molts establiments presencials hi participen.

A Calafell organitzen la campanya les tres associacions d’empresaris i comerciants del municipi (Fòrum Calafell, Segur Centre i Calafell Poble) i l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament. La regidora Lluïsa Lastra explica que “hem d’aprofitar totes les oportunitats per dinamitzar el comerç local de proximitat, que és una de les principals fonts d’activitat econòmica del nostre municipi”.

En aquest sentit, la regidora recorda que el 2 de desembre comença una altra campanya comercial: la veterana Setmana Màgica, que arriba a la seva novena edició. Se celebrarà fins al 11 de desembre i les ofertes i descomptes es complementaran amb espectacles de màgia de carrer. Lastra indica que “per crear al·licients per als compradors, hem d’oferir alguna més a banda els descomptes, com una oferta de lleure complementària”. Durant la Setmana Màgica, a més dels espectacles, estarà activa també la Ruta de Tapes del municipi, amb degustacions per tres euros.