El comerç de Calafell torna a celebrar la jornada de compres del Black Friday

21/11/2017

El comerç de Calafell se suma a partir d’aquest divendres, i fins diumenge, a la jornada de compres del Black Friday. Es calcula que entre un 70% i un 80% d’establiments se sumaran a la iniciativa, tot oferint descomptes especials i grans oportunitats durant els tres dies del cap de setmana.

L’objectiu del Black Friday és incentivar les vendes a base d’ofertes irresistibles o gran promocions en productes concrets i altament atractius. Cada botiga decidirà, d’acord amb la seva pròpia lògica comercial, quins productes ofereix i amb quins descomptes, que seran realment extraordinaris. Els productes rebaixats estaran ben visibles als aparadors.

El Black Friday és una tradició comercial dels Estats Units. Té lloc el darrer divendres de novembre, just l’endemà de la festa del Dia d’Acció de Gràcies. Es considera que és el tret de sortida de la campanya comercial de Nadal i permet aconseguir grans descomptes avançant les compres. En anys molt recents, la fórmula s’ha exportat a molts països, sobretot per l’expansió del comerç en línia. Tanmateix, també molts establiments presencials hi participen.

A Calafell organitza la campanya l’associació d’empresaris i comerciants Fòrum Calafell i l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament. La regidora Lluïsa Lastra explica que “hem d’aprofitar totes les oportunitats per dinamitzar el comerç local de proximitat, que és una de les principals fonts d’activitat econòmica del nostre municipi”.

En aquest sentit, la regidora recorda que el proper 1 de desembre comença una altra campanya comercial: la veterana Setmana Màgica, que se celebrarà fins al 10 de desembre i les ofertes i descomptes es complementaran amb espectacles de màgia de carrer. Lastra indica que “per crear al·licients per als compradors, hem d’oferir alguna més a banda els descomptes, com una oferta de lleure complementària”.