La iniciativa “Barris antics, molt per descobrir”, de la qual forma part Calafell, rep un reconeixement

10/11/2017

La iniciativa “Barris antics, molt per descobrir, integrada per 34 ajuntaments catalans, entre ells Calafell, ha guanyat la Copa Espanya Creativa de 2017. És un guardó que ha estat lliurat a Melilla en la cloenda del 5è Fòrum Ciutats i Territoris Creatius d’Espanya.

El jurat ha valorat aspectes com la cooperació entre entitats, la dinàmica de canvi que generar i el fet que s’autofinancia. És en marxa des de fa set anys i Calafell hi ha participat en les darreres quatre edicions.

Aquesta iniciativa és una campanya de dinamització comercial que es realitza als municipis que tenen en vigor un Pla de Barris per revitalitzar el seu nucli antic. Cada cop que algú fa una compra en un establiment d’un d’aquests barris entra en el sorteig de premis i regals. Els principals consisteixen en experiències gastronòmiques, nits d'hotel, visites guiades, espectacles i productes típics de cadascun dels municipis participants.

La revitalització del comerç és una de les eines dels plans de barris, ja que l’activitat econòmica és clau per mantenir la vida dels nuclis antics. “La campanya també vol donar a conèixer els barris antics d’arreu del país, atés el seu elevat potencial turístic”, segons explica la regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament, Lluïsa Lastra.

L’entitat que atorga aquest premi és Espanya Creativa, integrada per una quarantena de socis d’arreu de l’Estat, des d’institucions a entitats privades, i compta amb el suport d’entitats com la Comissió Espanyola de Cooperació amb la Unesco.